BMW fylder 100: Buffet til cheferne - currywurst til de menige

Tyske BMW runder et skarpt hjørne mandag og kan fejre 100 år i branchen. Og selv om de fleste forbinder den tyske koncern med luksusbiler, så var det flymotorer, der satte gang i koncernen.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTOF STACHE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge den svenske avis Dagens Nyheter er alle de ansatte inviteret med til festlighederne. Men for mange af de ansatte har festen en bismag - de menige fejrer dagen med pølser, mens cheferne og særligt indbudte kan mæske sig i en buffet.

BMW er en af Tysklands største koncerner og er blandt de ledende i branchen, når det gælder luksusbiler. 7. marts 1916 så koncernen dagens lys under navnet Bayerische Flugzeug-Werke. Året efter blev navnet ændret til Bayerische Motoren Werke, forkortet til BMW.Alene i hovedkvarteret i München er der 41.000 ansatte. Og det er her, fejringen får kritik med på vejen, skriver Dagens Nyheter. Koncernen har indbudt 2000 chefer, kendisser og andre prominente til festen, som holdes i Olympiapark i byen. Og her venter de deltagende en stor buffet.

De ansatte får eftermiddagen fri til at feste på Allianz Arena, som er Bayern Münchens hjemmebane. Og her står menuen på karrypølser, skriver den svenske avis, som citerer Süddeutsche Zeitung for kritikken.Men selv om der også er disket op med underholdning, er det som om feststemningen ikke rigtig vil indfinde sig.

»Hvis koncernledelsen ikke vil fejre dagen med de ansatte, så kommer jeg ikke«, siger fagforeningsbossen i koncernen, Murat Yilmaz, ifølge den lokale avis Tz.de.

BMW-aktien falder på sin fødselsdag med 2 pct. på den tyske børs.