Bedste DSB-år siden 2003

For første gang kommer ni af ti tog frem til tiden.

Det er bare om at være på perronen i tide, for nu kører togene næsten, som køreplanen foreskriver. Foto: Henning Bagger, Scanpix
Læs mere
Fold sammen
91,8 procent af fjern- og regionaltog kørte i 2008 til tiden. Det betyder, at DSB for første gang siden 2003 formår at få mere end 90 procent af togene frem til tiden og dermed opfylder kravet i DSBs kontrakt med Transportministeriet.

»Vi er rigtigt glade for det, og vi har også haft et godt år. Det startede forrygende, hvorefter vi havde en nedgangsperiode, men sluttede godt igen,« siger underdirektør i DSB Ove Dahl Kristensen til Ritzau.

I 2007 overholdt 89,6 procent af alle tog køreplanen. Og Ove Dahl Kristensen understreger, at bevægelsen fra 89,6 til 91,8 procent gør en stor forskel.

»Selv om det kun er to procentpoint, er det 20 procent færre forsinkelser. Det er virkelig noget, som kunderne kan mærke,« siger han.

Det er arbejdet med at renovere skinnenettet, der skrider så godt frem, at gamle slidte skinner ikke længere hæmmer togdriften så meget som tidligere. DSBs værste år var 2006, hvor blot 83,6 procent af togene kørte til tiden.

»Hovedårsagen er, at forholdene er blevet normaliseret på skinnenettet. Det er helt klart den store forskel,« siger Ove Dahl Kristensen.

Han håber på, at DSB kan holde et niveau på 92 procent tog til tiden i 2009.

Ritzau