Bankdirektør må nøjes med bonus på 50 mio. kr.

Mens menigmand og politikere over hele verden raser over de eksorbitante bonusser i banksektoren, får ledelsen i den amerikanske bank, Goldman Sachs, nu tildelt bonus i form af aktier til en værdi af 50 mio. kr. pr. person.

Goldman Sachs' topchef Lloyd Blankfein. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Goldman Sachs topchef, Lloyd Blankfein, kan dog konstatere, at der for hans vedkommende er tale om en væsentlig nedgang i forhold til belønningen for resultaterne i 2007, hvor hans bonus løb op i, hvad der svarer til 370 mio. kr. Til gengæld fik han ikke noget for 2008.

Lloyd Blankfein må også siges at være "underbetalt" i år i forhold til kollegaen Jamie Dimon fra JPMorgan, som i år har fået en bonus på 87 mio. kr. Men selv Dimon kan have haft grund til at være skuffet i år. En britisk avis havde således spået, at JPMorgan-chefen ville have fået over en halv milliard kr. i bonus.

De kæmpestore bonusser på den anden side af Atlanten gør folk rasende, først og fremmest fordi de store banker kun har klaret sig gennem krisen gennem skattefinansierede redningspakker og anden finansiel støtte.

Blankfeins bonus på sølle 50 mio. kr. skulle dog afspejle en vis ydmyghed.