ATP-direktør siger op

Carsten Stendevad siger op i pensionskæmpen ATP af familiemæssige årsager.

ARKIVFOTO 2014 af Carsten Stendevad, topchef for ATP- - Se RB 25/8 2014 10.35. Danskernes pengetank fik overskud på 7, 7 milliarder. Første halvår gav et overskud på 7, 7 milliarder kroner i ATP, som nu har en samlet formue på 641 milliarder. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carsten Stendevad har af hensyn til familien valgt at stoppe som direktør i ATP. En rekrutteringsproces er sat i gang, og Stendevad forventes at fratræde senere på året, oplyser ATP i en pressemeddelelse.

ATP-direktøren stopper i pensionskæmpen for at flytte tilbage til USA og være tæt på sin kones familie, hvor der ifølge ATP er opstået en alvorlig helbredssituation.

»Det er en vanskelig beslutning for mig at sige farvel til ATP. Men givet situationen er det rigtige for os som familie nu at have base i USA. Det har været et stort privilegium at være direktør for ATP. Jeg har nydt hver eneste dag. Nydt samarbejdet med bestyrelsen, ATPs mange interessenter og ikke mindst medarbejderne - og jeg er stolt af de resultater, vi har opnået sammen,« siger Carsten Stendevad i pressemeddelelsen.

Stendevad kom i april 2013 til ATP fra en stilling som topchef i Citigroups investeringsbank i New York. I ATP afløste han Lars Rohde, og har siden arbejdet med at sikre, at pensionskæmpen kan holde de garantier til pensionsudbetalinger, som pensionsfirmaet har givet til danskerne. Samtidig har han stået for at skære omkostningerne til og holde afkastet på et højt niveau.

Udover Citigroup har Stendevad også arbejdet hos McKinsey & Co. Carsten er Cand.polit. og har desuden en Mastergrad fra Harvards Kennedy School. Carsten er gift og har to børn.

Bestyrelsen sætter nu gang i en rekrutteringsproces for at finde en afløser med bistand fra rekrutteringsfirmaet Amrop. Processen forventes afsluttet inden årets udgang, meddeler pensionsselskabet. Carsten Stendevad har ikke noget nyt job på hånden og forventes at fratræde direktørstillingen i ATP senere på året.

ATP er en obligatorisk pensionsordning med fem millioner medlemmer og forvalter nu en formue på 800 milliarder kroner. Dermed er ATP er den suverænt største pensionspengetank i landet.

Opdateres....