Analytiker: Usædvanligt stærkt Vestas-regnskab

Der er tæt på stående applaus fra Sydbanks senioranalytiker til Vestas-topchef Anders Runevad efter vindmølleproducentens første kvartal. Regnskabet byder på særdeles positiv læsning for investorerne.

ARKIVFOTO. Vestas-aktien får gevaldigt kursløft efter rekordregnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Det er et kvartalsregnskab, der er værd at lægge mærke til. Første kvartal er traditionelt et svagt kvartal hos Vestas, men denne gang går det forrygende, mener Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen.

»Det er et usædvangligt stærkt regnskab på alle punkter. Omsætningen er bedre end forventet, ordreindgangen sætter rekord, bruttomarginalerne er helt i top, og de holder de faste omkostninger lavere end ventet,« siger han.

»Det har traditionelt ikke været usædvandligt med røde tal hos Vestas i første kvartal, så sidste år klappede vi i hænderne over et resultat på to millioner euro. Denne gang leverer de 56 millioner euro og opjusterer forventningerne til resten af året. Det er et helt ekstremt stærkt signal til investorerne.«

Ligesom en del andre investorer havde han noteret sig en høj ordretilgang og håbet på en opjustering senere på året, måske allerede i andet kvartal. Opjusteringen på en milliard dollar i årets omsætning og en EBIT-margin på mindst 8,5 procent er derfor overraskende positivt nyt, som han forventer vil sende aktien gevaldigt i vejret.

Vestas-aktien ligger fra land med en stigning omkring seks procent, da aktiemarkedet åbnede onsdag.

»Man må sige, at det har været en fest i Vestas under Runevad. De har styr på forretningen og stor ordretilgang, og efter en stille april har de landet 560 MW til USA, så de er rigtig godt kørende. De har gode produkter, og de begynder at skyde på deres kompetencer inden for projektfasen, som overbeviser kunderne om, at Vestas er den rigtige partner,« siger Jacob Pedersen.