Ordrebogen sætter ny rekord hos Vestas

Aldrig før har Vestas fået så mange nye ordrer i et første kvartal, som i år. 1750 MW er det blevet til i det, der normalt er et svagt kvartal hos vindmølleproducenten.

ARKIVFOTO. Vestas' første kvartal sætter ny rekord i ordretilgang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Vestas' ordrebog er tykkere end nogensinde efter udgangen af første kvartal. Årets første tre måneder er traditionelt set vindmølleproducentens svageste, men i år har der været gang i kasseapparatet.

Hele 1750 MW er det blevet til, og det er det højeste niveau nogensinde i Vestas, oplyser selskabet i sit kvartalsregnskab. Ordrebogen hos Vestas består af de løbende annoncerede ordrer, samt et antal ikke-annoncerede ordrer, der først bliver offentliggjort i kvartalsregnskabet.

Analytikerne var derfor allerede godt klar over, at første kvartal havde kurs mod en rekord, da alene de annoncerede ordrer overgik de seneste fem års annoncerede og ikke-annoncerede ordrer i kvartalet.

»De har styr på forretningen og stor ordretilgang, og efter en stille april har de landet 560 MW til USA, så de er rigtig godt kørende. De har gode produkter, og de begynder at skyde på deres kompetencer inden for projektfasen, som overbeviser kunderne om, at Vestas er den rigtige partner,« siger Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen om Vestas' ordrer i kvartalet.

Vestas-regnskabet bød desuden på et resultat på hele 56 millioner euro, hvilket er imponerende 54 millioner bedre end samme kvartal sidste år. Marginerne er også bedre end analytikernes forventninger.

Sidst med ikke mindst opjusterer Vestas forventningerne til årets omsætning fra 48,5 milliarder euro til 59 milliarder euro.