Acers topchef går efter krise

Dårlige regnskabstal tvinger topchefen gennem mange år, J.T. Wang, ud af hoveddøren.

Foto: DAVID CHANG. Den taiwanske PC-gigant Acer siger farvel til topchef J.T. Wang. Arkivfoto: David Chang, EPA/Scanpix
Læs mere
Fold sammen

Verdens fjerdestørste PC-producent, taiwanske Acer, mister sin topchef efter dårlige regnskaber.

J.T. Wang træder tilbage som både koncernchef og bestyrelsesformand og erstattes til nytår af Jim Wong, som lige nu er direktør i Acer. Wang fortsætter som bestyrelsesformand frem til udgangen af juni.

Chefskiftet kommer oven på et fortsat fald i PC-salget, som rammer Acer hårdt. Folk vælger at bruge pengene på mobilt udstyr - smartphonetelefoner og tavle-PCer - i stedet for bærbare og stationære PCer, og Acer er ikke særligt synlig på mobilfronten men har dog flere tavle-PCer på banen.

PC-salget faldt i seneste kvartal med ni procent i forhold til sidste år på samme tid.

Milliardunderskud og fyringsrunde

J.T. Wangs opsigelse kommer efter et 3.-kvartalsregnskab med et underskud på 442,2 millioner dollars efter et overskud, der faldt med 11,8 procent til 3,1 milliarder dollars. Derfor annoncerede Acer samtidig en spareplan, som skal skære syv procent af medarbejderne bort.

J.T. Wang, der er født i juli 1954, blev topchef i Acer i 2005 og nåede i 2010 ind på det amerikanske nyhedsmagasin Times liste over de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden. I tre år - fra 2008 til 2011 - var italieneren Gianfranco Lanci topchef i et forgæves forsøg på at få vendt butikken.

J.T. Wang har været hos Acer og forgængeren Multitech siden 1981 og blev i 1990 leder af Acer Taiwans salgs- og markedsføringsdivision.

Han har en bachelorgrad som elekrisk ingeniør fra National Taiwan University og en leder-MBA-uddannelse fra National Cheng-Chi University.

J.T. Wang er gift og har to døtre.