AaB får delvist medhold af Bagmandspolitiet i sag om spillersalg

AaB kom i problemer, efter at superligaklubben i februar 2017 solgte angriberen Christian Bassogog. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2018) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Fodboldklubben AaB har fået delvist medhold i en sag i forbindelse med salget af den camerounske angriber Christian Bassogog til en kinesisk klub sidste år.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), også kendt som Bagmandspolitiet, der har efterforsket sagen, efter at Finanstilsynet politianmeldte AaB for overtrædelse af de regler, der gælder for børsnoterede selskaber.

Helt konkret gik anmeldelsen på, at fodboldmediet bold.dk 15. februar 2017 kunne fortælle, at et salg til klubben Henan Jianye FC til 45 mio. kr. var tæt på. Og samme dag bekræftede AaB i en fondsbørsmeddelelse, at det lå i forhandlinger med den kinesiske klub, men prisen blev ikke omtalt. Klubben nævnte heller ikke, hvilken effekt et salg ville få på selskabets forventninger.

Ifølge AaB har Bagmandspolitiet besluttet: at håndtere Finanstilsynets politianmeldelse med vedtagelse af bødeforlæg alene vedrørende to forhold i Finanstilsynets politianmeldelse, oplyser fodboldklubben.

- SØIK anerkender, at AaB 15. februar 2017 udsendte en lækagemeddelelse rettidigt, skriver AaB til fondsbørsen.

Men politiet mener dog, at det i det konkrete tilfælde burde have været oplyst, hvordan den forventede finansielle påvirkning ville være på årets resultat, såfremt et salg af Christian Bassogog blev gennemført.

- AaB er uenig i SØIK's vurdering af, at en sådan spekulativ oplysning burde have været medtaget i lækagemeddelelsen, påpeger klubben.

Men på grund af de omkostninger, der er i forbindelse med en sådan sag, har AaB besluttet at acceptere en bøde på 25.000 kr.

- For det andet har AaB accepteret en bøde på 5000 kr. vedrørende ubetydelige formelle mangler ved den konkrete insiderliste, der efter omstændighederne skal føres i transfersager, lyder det.

AaB-aktien steg 4,1 pct. 15. februar, hvor artiklen på bold.dk blev offentliggjort, og 10 pct. dagen efter. Salget af Christian Bassogog blev officielt 19. februar, men her blev den præcise pris ikke nævnt.

Handlen betød en opjustering af AaB's 2017-forventninger fra et minus på 10 mio. kr. til et overskud på 15 mio. kr., hvor det dog var indregnet, at AaB var aktive på transfermarkedet sidste sommer.

Onsdag eftermiddag falder aktien 1,9 pct. til 155 kr.

/ritzau/FINANS