160 mio. fra engelsk kapitalfond til dansk IT-firma

IT-sikkerhedsfirma får stort, udenlandsk kapitaltilskud for at kunne komme bredere ud i verden.

Behovet for at sikre adgangen til IT-systemer på en enkel men effektiv måde vokser konstant. Nu får det danske Omada en kapitalindsprøjtning fra udlandet. Arkivfoto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den engelske investeringsfond C5 Capital har investeret 160 millioner kroner i aktier i den danske IT-virksomhed Omada, som udvikler og sælger IT-løsninger til identitetsstyring og adgangskontrol til persondata og logning af adgang.

C5 bliver dermed en betydelig mindretalsaktionær i Omada, hvor de nuværende ejere fortsat vil sidde på flertallet, men C5 får nu plads i bestyrelsen og vil bidrage med rådgivning og internationalt netværk, så det 120 mand store Omada får mulighed for at udvide til andre lande. Her er blandt andet USA i fokus.

Omada havde sidste år et overskud på 20 millioner kroner efter skat oven på en omsætningsfremgang på 35 procent. På Omadas kundeliste står blandt andet BMW Group, Jyske Bank, Bayer Group, Altria Group, Mærsk-koncernen og Ecco.

Sikkerhed vokser ti procent om året

Administrerende direktør i C5, Nazo Moosa, siger i en meddelelse i forbindelse med investeringen, at »vi ser flere og flere virksomheder, som investerer i denne type løsninger, fordi det letter arbejdet med adgang, kontrol og dokumentation, som virksomheder ellers typisk har oplevet som en stigende arbejdsbyrde«.

Han nævner samtidig, at sikkerhedsmarkedet vokser med ti procent om året.

»Vi investerer i højprofitable virksomheder. Vor investering i Omada er derfor en konkret anerkendelse af Omadas resultater,« siger han.

Den strammere datalovgivning, som er på vej i både EU og USA, er med til at fremme denne særlige del af IT-markedet.

Omada, som har medstifter Morten Boel Sigurdsson som administrerende direktør, er oprettet i 2000 og har hovedkontor på Østerbro i København og afdelinger i Tyskland og USA.