Omada ud med sorte tal trods krise

Finanskrisen kradser - men ikke i nævneværdig grad hos IT-leverandøren og konsulenthuset Omada, der har aflagt endnu et positivt regnskab.

Morten Boel Sigurdsson, direktør i Omada, afleverer et positivt regnskab i finanskrisens skygge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens store dele af IT-branchen gisper efter ordrer, forsætter den hastigt voksende konsulent- og softwarevirksomhed, Omada, med at vokse yderligere. Omada kom således ud finanskrise-året 2008 med et overskud på 16,2 mio. kroner og har dermed fortsat en efterhånden lang tradition for sorte tal i bunden af årsregnskaberne. Selskabet, der er stiftet af den nuværende direktør, Morten Boel Sigurdsson, er på få år vokset fra 17 ansatte til 64 i 2008. Men Omada fortsætter med at ansætte yderligere, erklærer selskabets direktør, der forventer yderligere vækst i år. Den økonomiske afmatning er dog ikke fremmed for Omada - og virksomhedens resultat er i 2008 3,2 mio. kroner lavere end 2007.

Omada har aktiviteter inden for en række forskellige områder - herunder blandt mange andre IT-management, SAP og konsulentopgaver. Det indbragte i 2004 selskabet IT-avisen Computerworlds pris for dygtigste IT-virksomhed efter år med heftig vækst og solid økonomi. En pris, der sidste år blev givet til Stein Bagger fra IT Factory, inden hans storslåede svindelnummer blev afsløret. Men mens IT Factory ikke havde nogen kunder af betydning og primært finansierede sig via svindel, har Omada de senere år udvidet kundebasen betragteligt - og noterer sig vækst inden for selskabets kerneområde, der dækker over såvel konsulentydelser som produktsalg

For få måneder siden kunne Omada blandt andet prale af, at have en markedsandel på næsten 100 procent inden for et enkelt af selskabets fokusområder - europæiske elselskaber.