Snapchat vil nu lade folk chatte

Appen Snapchat, der er kendt for udveksling af beskeder, som automatisk forsvinder igen, når det er set af modtageren, vil nu tilføje rigtig chat - eller »instant messaging«, hvor brugerne kan kommunikere i tråde i realtid,

Appen Snapchat, der gør det muligt at udveksle beskeder, der automatisk forsvinder igen efter få sekunder, vil nu tilføje rigtig chat i form af samtaletråde. Fold sammen
Læs mere

Snapchat har længe været populær for at tilbyde brugerne mulighed for at kommunikere i beskeder som billeder, tekst og video, der forsvinder af sig selv, få sekunder efter at de udvalgte modtagere har åbnet dem.

Nu er Snapchat, der hidtil har tilbudt udveksling i form af beskeder, der sendes og skal åbnes af modtagerne for at blive set, også på vej med rigtig chat - eller »instant messaging«, hvor brugerne kan kommunikere i tråde i realtid, som de kender det fra mange andre chatapps - og tjenester. Det meddeler Snapchat selv i et blogindlæg.

»Indtil i dag har vi følt, at Snapchat manglede en vigtig del af samtalen: Tilstedeværelsen. Der er intet som at vide, at du har den fulde opmærksomhed hos din ven, men I chatter med hinanden,« lyder det fra Snapchat i blogindlægget.

Den nye chatfunktion vil fungerer således, at tråden med chatsamtalen, vil forsvinde i appen, når beskederne er set af de personer, som indgår i samtalen, og tråden lukkes. Men det er muligt for deltagerne i samtalen at lave et »screenshot« af det, man gerne vil gemme. Derudover vil det være muligt at videochatte ansigt til ansigt.

De nye funktioner er ifølge den amerikanske teknologinyhedsside The Next Web endnu ikke rullet som opdatering til appen blandt brugere af Apple-enheder, ligesom opdateringerne heller ikke er klar til danske brugere i App Store endnu. Der opstod megen hype omkring Snapchat sidste år, da appen for alvor fik fart på med den nye mode for at kommunikere i beskeder, der automatisk forsvinder igen, når det er blevet åbnet af modtageren.

Snapchat er en mobilapp til deling af umiddelbare øjeblikke i data som tekst, billeder og video. Det kan sammenlignes med en avanceret version af en SMS eller en klassisk chat, men er bygget således, at sendte beskeder slettes automatisk, inden for ti sekunder efter de er åbnet.

Dermed kan tjenesten bruges til at sende beskeder mere privat end i andre sociale medier. Der har imidlertid vist sig flere historier og klager over, at data, der skulle forsvinde automatisk, ikke gør det helt alligevel. I maj sidste år berettede eksempelvis LA Times om et amerikansk firma, der kunne gendanne billederne – og i øvrigt på få dage var lykkedes med at genskabe de ellers »slettede« data på en Android-mobil.

Der har også været eksempler på hjemmesider, der er blevet til for at samle lækkede billeder fra tjenesten. Virksomheden har da også efterfølgende blødt lidt op med hensyn til at love, at alle data altid slettes helt - blandt andet i tjenestens privatlivspolitik.

Netop privatlivspolitikken er blevet opdateret 1. maj 2014, hvor der også henvises til, at forskellige nyere funktioner betyder, at beskederne kan opbevares længere end de få sekunder.

Her fremgår det blandt andet, at Snapchat midlertidigt indsamler, bearbejder og gemmer indholdet fra de beskeder, som brugerne sender og modtager, ligesom indholdet også gemmes midlertidigt på modtagerens enheder. Når alle modtagere har set et »snap«, som beskeder kaldes i Snapchat-sprog, slettes den automatisk fra firmaets servere og på modtagerens enheder.

»Vores tjenester er ligeledes programmeret til at slette en chat, efter at du og modtageren har set den og lukkes chatskærmen igen - med mindre en af jer vælger at gemme den,« lyder det i privatlivspolitikken.

Her henvises der ligeledes til, at brugere, som har adgang til en Replay-funktion, vil kunne tilfå det samme snap flere gange, inden det er slettet, samt at de beskeder, som tilføjes brugernes egne såkaldte »Story«, vil være synlige i 24 timer.

»Derudover kan vi ikke garantere sletning af enhver meddelelse altid sker inden for den bestemte tidsramme,« lyder det videre i privatlivspolitikken, hvor Snapchat ligeledes henviser til, at tjenesten ikke kan forhindre modtagere i at kopiere de modtagne beskeder - eksempelvis ved at tage et screenshot af dem, men at der vil blive advaret om det, når det opdages, at det sker.

Det vurderes ifølge The Next Web, at Snapchat har omkring 40 millioner brugere.