Snapchat-sikkerhed under nyt angreb

For tiden er chattjenesten Snapchat, hvor beskeder kan slettes automatisk efter modtagelse, udsat for flere angreb på sikkerhed. Det giver bedre tider hos konkurrenten Wickr.

Hackere har igen afsløret sårbarhed i den populære chattjeneste Snapchat. Fold sammen
Læs mere
Foto: LIONEL BONAVENTURE

Hackere har igen været på spil over for den populære chattjeneste Snapchat, hvor brugerne sender beskeder i form af billeder, tekst eller video, som automatisk forsvinder, få sekunder efter modtageren har åbnet beskeden.

Der har over de seneste måneder været flere beretninger om, hvordan hackere er gået i kødet på chattjenesten og fundet sårbarheder.

Senest har flere teknologimedier berettet om, at spanske internetsikkerhedsrådgivere har advaret en ny potentiel Snapchat-sårbarhed, som gør det muligt for hackere at foretage et såkaldt »Denial of Service»-angreb. Det vil sige en slags overbelastningsangreb, hvor sårbarheden bliver udnyttet til at sende en strøm af beskeder til brugere på få sekunder.

Når brugere på den måde bliver overdynget med beskeder i chattjenesten, kan det få hele den mobile enhed til at fryse eller i sidste ende bryde ned, har den spanske internetsikkerhedsrådgiver Jaime Sanchez meddelt til amerikanske LA Times.

Hertil oplyser Snapchat, at firmaet ikke har kendskab til sårbarheden, men at det gerne vil høre mere om problemet og derfor opfordrer folk til at skrive til dem med informationer.

Det er blot endnu et eksempel fra de seneste måneder på, hvordan sikkerheden hos Snapchat bliver angrebet for tiden.

Henover nytåret offentliggjorde hackere 4,6 millioner af Snapchat-brugeres brugernavne og mobilnumre på nettet, efter et sikkerhedsfirma få dage forinden meddelte, at det havde offentliggjort en kode, der netop gjorde det muligt at trække data om brugere fra Snapchat.

I begyndelsen af året var Snapchat da også selv ude med en opdatering af sikkerheden med en ny funktion udviklet til at kontrollere, at nye brugere ikke er falske brugere - eller robotter, der oprettes automatisk med henblik på at hacke tjenesten.

Allerede kort efter fik den opdatering kritik fra sikkerhedsfolk, og ifølge teknolognyhedssiden Techcrunch meddelte en hacker få dage efter opdateringen, at det var lykkes ham at bryde den nye sikkerhedsforanstaltning på 30 minutter.

De mange angreb har også fået konkurrenterne op på mærkerne. Fra Wickr, der en app, hvor afsenderne af beskeder i form af tekst, billeder eller video, selv kontrollere, hvem der kan åbne beskeden, og hvor længe modtageren kan det, inden den sletter af sig selv, har direktør Nico Sell oplyst, at tjenesten har oplevet en vækst i antallet af brugere på 50 procent, efter Snapchat var udsat for, at 4,6 millioner brugernavne og telefonnumre blevet lækket.

Ifølge NBC News er Wickr på lidt over en år blevet downloadet mere end en million gange fordelt på 189 lande, og hertil siger Nico Sell at brugertilgangen skyldes, at appen er udviklet med et afsæt i IT-sikkerheden, som dermed ikke er blevet et efterfølgende emne, der skal løses, som det ellers ofte sker. Wickr er ifølge NBC News netop udviklet af et hold sikkerhedseksperter.