HTC lancerer ny sværvægter

HTC One går direkte efter struben på den netop lancerede Sony Xperia Z, men om det er nok til at vende tilbage som den dominerende smartphoneproducent vil vise sig.

Topchefen Peter Chou præsenterer den nye HTC One, hvis største konkurrenter er Sony Xperia Z og den kommende Samsung Galaxy IV. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LONDON: Der var engang, hvor HTC dominerede smartphonemarkedet. Men det seneste år har været tungt for mobilproducenten, selv om de ikke kan beskyldes for at have lavet mobiltelefoner, der har holdt sig tilbage over for konkurrenternes topmodeller.

Efter en vinter med masser af rygter var der stor spænding omkring tirsdagens lancering. Vil HTC endelig vende tilbage til toppen? Kommer de med en model, der vil sætte konkurrenterne på plads? Har de et es i ærmet - eller bliver der endnu engang tale om en telefon på anden række?

Læs også: HTC tyvstarter verdens største mobilmesse

Et par hundrede journalister var samlet i London for at overvære lanceringen, mens andre fulgte en simultanlancering i New York.

One, One, One...

HTCs topchef Peter Chou leverede en kort opsummering af HTCs imponerende historie, før han afslørede aftenens højdepunkt: mobiltelefonen HTC One.

HTC One viste sig at være lig de rygter, der har verseret. Telefonen hed ganske rigtigt, som rygterne også fortalte, HTC M7 - et navn, som HTC også benyttede til indkaldelsen af lanceringen i London. Men navnet blev altså ændret til HTC One, hvilket er lidt pudsigt, da HTC One allerede findes i en række varianter. I Danmark er der allerede HTC One X, HTC One V, HTC One S, HTC One SV og HTC One X Plus.

Alt i alt er der omkring femten forskellige varianter af HTC One, der dog alle, modsat det nye flagskib, har tilknyttet et efternavn.

Markedets hurtigste

Den nye models cover er af aluminium, og det ser unægteligt utrolig lækkert ud. Den har to kraftige indbyggede højtalere, der giver god stereolyd, når man ser videoer.

En kraftig Snapdragon 600-processor med fire kerner og klokfrekvens på 1,7 GHz sørger for, at telefonen sandsynligvis er den hurtigste på markedet lige nu.

Skærmen er fuld HD (1080p) fordelt på 4,7 tommer. Det er de samme specifikationer, som Sonys netop lancerede Xperia Z. Sonys skærm er måske mere lysstærk, men HTC One virker mere klar i farverne.

Læs også: Test: Ingen over og ingen ved siden af Sonys nye flagskib

HTC-skærmen har også IPS-teknologi, der giver noget bedre indsynsvinkel (Super LCD3).

Lysfølsomt kamera

Kameraet benytter det såkaldte HTC Zoe med 'ultrapixel'. Det vil sige en billedchip, der opsluger tre gange så meget lys som en almindelig billedchip, og derfor gør det nemmere at tage gode billeder ved dårlig belysning. Det er hvad, mobilproducenterne siger hver gang, de kommer med et nyt flagskib, men nu er kameraet altså blevet endnu bedre til dette.

En sjov funktion på dette kamera er, at man kan fjerne uønskede personer fra sine billeder via et par tryk på skærmen.

HTC One kan ligesom Xperia Z også filme med HDR. Det betyder, at mørke felter gøres lidt lysere, mens lyse felter gøres en smule mørkere. På den måde kan man lave gode optagelser under vanskelige lysforhold.

Lyden i centrum

En anden nyhed er HTC Sense 5.0, hvor man blandt andet har fået en ny startskærm, der holder den første side på telefonen opdateret med information fra forskellige kilder. Teknologien kaldes BlinkFeed, og den fungerer som en RSS-læser med et layout, der minder om Flipboard.

Mere end 1.400 leverandører har indhold, der kan hentes direkte ned til denne startskærm.

HTC One har desuden to højtalere foran, og lyden er noget af det kraftigste, vi har hørt. Støjsensorer sørger for, at man kan optage koncerter uden, at lyden bliver forvrænget. HTC kalder teknologien for BoomSound.

Som sædvanligt på HTCs One-modeller har den nye telefon også fået indlagt lydteknologien Beats Audio.

Telefonen skal også kunne bruges som universel fjernbetjening. HTC SenseTV skal gøre det nemmere at tjekke hvad, der er i fjernsynet.

Guld, sølv eller bronze?

For den, der havde håbet på den store revolution, var tirsdagens lancering muligvis en skuffelse. HTC One er bedre på de fleste områder, men der er her tale om evolution snarere end revolution. Derudover skal man have været utrolig krævende, hvis man havde forventet mere.

Med One har HTC definitivt placeret sig helt på toppen, men om det holder til en guldmedalje, må vi vente med at se, til vi selv kan teste telefonen. Det vil også vise sig, om Samsung formår at ændre på dette, når de - sandsynligvis i midten af marts - kommer med sit nye flagskib, Galaxy S IV.

Læs også: Mobilbranchen jager næste revolution

Læs artiklen på amobil.nos

Oversat af Janus Bødker.