HTC tyvstarter verdens største mobilmesse

Den kommende tid bliver spændende for de mobilinteresserede. I eftermiddag lancerer HTC sandsynligvis sin nye topmodel, i næste uge er der kæmpe mobilmesse og i marts kan den nye Samsung Galaxy S4 blive fremvist.

HTC tæller ned til sin store lancering i eftermiddag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2013 blev skudt i gang med CES-messen i januar, og nu er tiden inde til årets vigtigste mobilmesse, Mobile World Congress. I år kommer den dog ikke til at stjæle alt rampelyset. I eftermiddag er der nemlig lagt op til en lancering fra HTC i London, hvor opfølgerne til den nuværende One-serie sandsynligvis vil blive præsenteret.

Læs også: Dimser allevegne i Las Vegas

Det er dog uklart om det, HTC viser frem bliver en række telefoner eller en enkelt topmodel. Der er under alle omstændigheder én model, vi er helt sikre på bliver lanceret: HTC M7 - eller HTC One.

Forvirring om navnet

Som med alt andet fra rygtebørsen er langt det meste noget usikkert, hvilket inkluderer navnet. Telefonen har i lang tid gået under navnet M7, men på det seneste har flere medier omtalt den nye model som HTC One.

Læs også: Rygter om nyt HTC-flagskib tager til

Også inden de nuværende One-modeller blev lanceret, var der tale om én enkelt topmodel, som så viste sig at være et større udvalg af forskellige telefoner. I dag kan man købe One V, One SV, One S, One X og One X Plus – og det bare her i Norden. Resten af verden har endnu flere modeller.

Hvad end navnet bliver, så forventes det, at det nye flagskib får nogle heftige specifikationer. Der er blandt andet tale om en 4,7 tommer skærm med fuld HD-opløsning. Tidligere rygter lød på en skærm på fem tommer, men den snak ser ud til at være forduftet for nu.

En kraftig systemchip fra Qualcomm forventes også. Sandsynligvis drejer det sig om en højt klokket udgave af Snapdragon S4 Pro med fire processorkerner og en utrolig hurtig grafikdel.

Nyt design?


Hvis rygterne taler sandt kommer HTC M7 - eller HTC One - til at se således ud. Foto: Amobil.no

Der er blevet spekuleret i mange forskellige designs for den nye mobil. For nogle dage siden lagde HTC selv et nedtællingsur ud på deres hjemmeside, som tæller ned til eftermiddagens lancering (se artikelbilledet). I baggrunden af dette ur kører en video, der viser designdetaljer fra det, der formodes at være den nye telefon.

Skal vi dømme ud fra videoen, så ser de billedlækager, der får den nye HTC-mobil til at ligne en blanding mellem en BlackBerry Z10 og Apple iPhone 5, ud til at være autentiske. Men der kan som sagt dukke flere telefoner op i aften.

Det er værd at bemærke, at HTC allerede har lanceret to supermobiler med fuld HD. J Butterfly i Japan samt Droid DNA i USA. De har begge et noget anderledes design og en større skærm end den, der verserer rygter om netop nu.

Læs også: HTC lancerer unik mobilduo

HTCs lanceringsfest går i gang klokken 17 dansk tid.

Mobile World Congress

Selv om HTC tyvstarter, så må vi ikke glemme verdens største mobilmesse, der finder sted i Barcelona. Her er der andre producenter, der tyvstarter søndag, men selve messen løber fra mandag til torsdag i næste uge.

Her kan vi sandsynligvis se frem til lanceringer fra LG, Nokia, Huawei og Asus for blot at nævne nogle få. Den opmærksomme læser lagde måske mærke til, at Samsung ikke blev nævnt. Det er der en grund til.

Som udgangspunkt var der tale om, at Samsung ville have en lancering i løbet af Mobile World Congress. Denne lancering er efter sigende aflyst, selv om Samsung dog er til stede. Det er muligt, at der kommer nye produkter fra sydkoreanerne i Barcelona, men foreløbig vides det ikke, hvilke det skulle dreje sig om.

Galaxy S4 lanceres i næste måned?


Dette er et ud af en mængde konceptbilleder af Galaxy S IV, der går sin gang på nettet. Billederne stammer som regel fra designere og har intet med den endelige udgave at gøre. Specifikationerne stemmer ganske godt overens med dem, der har verseret på rygtebørsen indtil nu. Foto: Amobil.no

Den kommende opfølger til den nuværende Galaxy S III bliver vist frem i Barcelona. For det første har Samsung ikke tradition for at lancere sine topmodeller i Galaxy-serien på Mobile World Congress. Derudover lader Samsung ikke en lancering af en topmodel gå stille for sig, og derfor virker en afsløring på messen som usandsynlig.

Rygterne fortæller derimod, at Galaxy S IV bliver lanceret midt i marts, og at lanceringen sandsynligvis finder sted i USA. Samsung har tidligere lanceret sine topmodeller i Europa. Enkelte har spekuleret i, at Samsungs USA-lancering er et forsøg på at lægge pres på ærkerivalen Apple.

Foreløbig har vi ingen information om Galaxy S IV-lanceringen, så vi må vente med at se, hvad der sker.

Berlingske er til stede og rapporterer fra Mobile World Congress, der løber af stablen fra 25.-28. februar.

Læs også: Test: Ingen over og ingen ved siden af Sonys nye flagskib

Læs artiklen på amobil.no

Oversat af Janus Bødker.