HP hopper i slæden med Google

Elektronikgiganten Hewlett-Packard lancerede søndag sit første Android-produkt: en syvtommers tavlecomputer. Dermed får det boomende Android en solid støtte.

HP kaster sig nu igen ind i kampen på tavle-PC-markedet - nu med Slate 7 på Android. Foto: HP Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: Først den ene vej, så den anden vej. Og så den ene vej igen - og lidt til siden. HPs valg af styresystemer kan være let forvirrende at iagttage, men nu tyder noget på, at HP - i hvertfald for en stund - har valgt endnu en dansepartner. Overraskende lancerede HP søndag aften - inden Mobile World Congress går i gang - nemlig sin første Android-baserede tavlecomputer. Det er en sag på syv tommer, der både hardwaremæssigt og prismæssigt lægger sig i konkurrence med Apples iPad Mini og Asus Nexus 7 og flere andre tavlecomputere i 'mini'-kategorien.

HPs Slate 7, som maskinen hedder, imponerer ikke med sine specifikationer - men prisen er overkommelig og i USA ender maskinen på omkring 170 dollars, hvilket er 30 dollars mindre end prispresseren Nexus 7, der produceres af Asus. Maskinen leveres med en 1.6GHz ARM Cortex-A9-processor, otte GB flashram - og med plads til hukommelseskort. Den kommer også med teknologien Beats Audio, der - ifølge HP (og HTC der er storaktionær i det selskab, der ejer brandet), leverer Beats Audio-teknologien lidt ekstra smæk for skillingen i hovedtelefonerne.

Annoncerer kamp mod iPad

HPs dans omkring Android var rygtet allerede for år tilbage, men i stedet købte selskabet Palm og søsatte en satsning på Palms egen software, WebOS. Det blev dog et eklatant flop, og HP fik kun momental succes med sin WebOS-baserede tavlecomputer, Touchpad. Maskinen oplevede sin kortvarige succes, da prisen pludselig blev droppet til 99 dollars som en del af ophørsudsalget, men siden har flere ejere af maskinen valgt at hacke den og installere Android på den i stedet.

Selv om HPs nylancerede Slate 7 tilhører den nedre ende af prissegmentet, annoncerede HP også planer om at lancere en tavlecomputer, der skal konkurrere med den noget mere luksuriøse iPad. HP påtænker således at lancere adskillige nye tavlecomputere allerede i år i alle markedets prissegmenter. Selskabets flirt med Android betyder dog ikke, at HP ikke længere vil levere maskiner med Windows 8 - der netop er skabt til trykfølsomme skærme. Flirten med Google er dog ikke ny - tidligere på året lancerede HP sin første bærbare, der er baseret på Googles styresystem, Chrome OS.

Slate 7 kommer på markedet i USA i april, men det er uvist, om den kommer til Danmark.

Berlingske dækker Mobile World Congress frem til onsdag, og du kan følge nyhederne på www.b.dk/tech og www.business.dk/digital. Berlingske inviteret til Barcelona af Telia