Samsung klar med Galaxy S IV om få uger

Den sydkoreanske mobilgigants nye toptelefon er ikke med på verdens største mobilmesse. Her er Galaxy Note 8.0 netop blevet præsenteret - en hybrid mellem en tavle-PC og en telefon.

Galaxy Note 8.0 er med sin ottetommerskærm en hybrid mellem en mobiltelefon og en tavle-PC og er udstyret med Samsungs S Pen. Den kommer i butikkerne inden sommerferien, men forinden lanceres den nye toptelefon Galaxy S IV. Foto: Samsung Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsungs nye toptelefon, Galaxy S IV, bliver lanceret 14 marts i New York og vil dermed sætte dampen yderligere i vejret på kampen mod især Apple.

Den sydkoreanske mobilgigant har overraskende nok ikke valgt at lancere Galaxy S IV på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, som i dag, mandag, åbner i Barcelona i det nordøstlige Spanien. Her er det i stedet nyeste model i sammensmeltningen mellem en tavle-PC og en mobiltelefon, Galaxy Note 8.0, der er trækplasteret.

Klar inden sommerferien

Galaxy Note 8.0 er udstyret med Samsungs S Pen og kører på Android-styresystemet fra Google. Den måler 210,8 x 135,9 mm, vejer 338 gram og har en otte tommer stor TFT-skærm med en opløsning på 1.280 x 800 dpi. Der er to gigabyte RAM-arbejdshukommelse i, men man kan udvide med mikro-SD-kort på op til 64 gigabyte.

Galaxy Note 8.0 melder sig dermed i koret af mini-tavlecomputere, som HTC lancerede for flere år siden med sin Flyer, og som siden har fået stadig flere spillere, der har opdaget, at de syv-otte tommer store skærme har en praktisk størrelse, så man kan tage dem i jakkelommen og dermed let have dem med sig.

Galaxy Note 8.0 kommer i handelen i andet kvartal og vil koste 4.699 kroner for 4G-/LTE-udgaven og 3.400 kroner for den trådløse udgave. Den er udstyret med et kamera bagpå på fem megapixler og et kamera foran på 1,3 megapixler, og den kan bruges som fjernbetjening til at styre smart-TV-apparatet, digitalboksen og Blu-ray-afspilleren hjemme. Desuden kan den bruges som e-bogslæser.

Lancering på Apples hjemmebane

Samsung lancerede Galaxy S III-telefonen i London for ni måneder siden men rykker nu til USA for sandsynligvis at genere Apple mest muligt. De to kæmper om posten som mest populære smartphoneproducent. Samsung er på verdensplan gennem halvandet år den største smartphoneproducent og gennem lidt over et år den største mobilproducent overhovedet, men Samsung har tabt føringen på det amerikanske mobilmarked til netop Apple, hvis iPhone-telefoner stadig sælger stort.

Samsung vil øge sin samlede førerposition gennem lancering af en række nye telefoner i år, og her vil sydkoreanerne ligeledes gå ud med billigere Android-telefoner.

Galaxy S IV bliver dog som ny topmodel næppe blandt de billigere.

Galaxy S III er blevet Samsungs til dato bedst sælgende smartphonetelefon.

Berlingske dækker Mobile World Congress frem til onsdag, og du kan følge nyhederne på www.b.dk/tech og www.business.dk/digital.