Danskerne køber smartphones i læssevis

Der ligger nu 3,8 mio. smartphones rundt om i de danske lommer - og tavlecomputeren følger godt efter.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er godt og grundigt gang i salget af smartphones og tavlecomputere ude i de danske elektronikbutikker, og afslører nye tal fra Brancheforeningen ForbrugerElektronik nye detaljer om danskernes forbrug af de trykfølsomme dimser.

I 2012 blev der ifølge brancheforeningen solgt hele 1,3 mio. smartphones og salget har nu totalt udraderet den gammeldags mobil, som der kun blev solgt 200.000 af.

Tallene viser også, at der nu er 3,8 mio. danskere, der har en smartphone - mod 2,6 mio., der har en gammeldags telefon. Det høje tal skyldes, at nogle har flere end een telefon. Hver fjerde smartphone er en iPhone - og ti procent er fra Samsung.

HTC ligger nu tre og Nokia nummer fire på hitlisten over smartphonebestanden - men blandt dem, der fortsat ikke har skiftet den gammeldags mobil ud, hitter Nokia absolut bedst. Her tegner den finske producent sig for halvdelen af alle mobiler.

Blandt nysalget af smartphones, står der Apple på hver tredje.

Tallene, der er indsamlet af Gallup i januar, viser også, at 1,2 mio. danske husstande nu har en tavlecomputer - mens kun 118.000 har investeret i en dedikeret eboglæser, viser tallene. Men salget af især tavlecomputere er stærkt stigende - og i 2012, røg der således 453.000 af slagsen over diskene.

Analysehuset IDC har tidligere estimeret, at langt størstedelen af alle solgte tavlecomputere i Danmark er iPads.