Her er Samsungs nye supermobil

Galaxy S4 blev præsenteret i nat - og du kan styre den med øjnene. Mobilen er dog en regulær moppedreng.

Galaxy S4 er den største i serien nogensinde Fold sammen
Læs mere
Foto: DON EMMERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan blive verdens bedst sælgende smartphone - og hvis den gør, bliver den også gennembrud for mobiler i den helt store ende af skalaen. I nat præsenterede Samsung sin Galaxy S4 - smartphonen, der skal forsøge at gøre det bedre end den storsælgende forgænger, Galaxy S3, der har solgt i over 40 mio. eksemplarer verden over.

Galaxy S4 minder designmæssigt om sin forgænger, og plastic er det primære materialevalg - den ny er dog lidt mere firkantet. Men størrelsen er altså vokset fra 4,8 tommer i den foregående model, til fem tommer i den nye. Til gengæld er den tyndere og lettere. Designændringerne skal samlet set betyde, at den nye ikke syner væsentligt større end den gamle.

En af de største nyheder i GS4 er dog, at telefonen kan styres med øjnene. GS4 holder øje med brugerens øjne, og kan se, hvor brugeren kigger hen. Dermed kan man via sit blik scrolle gennem email eller websider. Ser man en film på mobilen, sætter den automatisk videoen på pause når man kigger væk - og som på forgængeren, sørger funktionen for, at skærmen ikke slukker, når man kigger på den.

Overvåg dig selv

På forhånd var der gået rygter om at Samsung havde valgt at lægge fokus på software, frem for på at lave væsentlige ændringer i mobilens hardware, og mobilen rummer også et par helt nye funktioner på softwaresiden. Blandt andet har Samsung inkluderet en trænings- og kostdagbog. Den kaldes S Health og tilbyder desuden en hel pakke af ekstraudstyr til såkaldt selftracking, fx en vægt, et armbånd man har på, når man sover - eller en pulsmåler til brug under motion. Disse, og mange andre ting, synkroniserer med dagbogen på telefonen, så man kan holde øje med sin helbredstilstand.

Den store skærm har en pixeldensitet på 441 ppi - markant højere end iPhonens, men den store skærm betyder også, at mobilen er temmelig omfangsrig. Allerede den foregående GS3 var en af markedets største, og siden er 4,7 tommer blevet standarden i topmobiler fra de forskellige producenter. Fx har den kommende supermobil, HTC One, en sådan størrelse. Sonys topmobil Xperia Z har dog også en skærm på fem tommer.

Telefonen kan angiveligt bruges med handsker på.

Samsung oplyser ikke, hvilken processor der kommer til at drive telefonen på vores breddegrader.

Der var ikke nyt om hvornår mobilen kommer til Danmark, udover at det sker i foråret. Prisen bliver iPhone-agtig: 5199 kroner ved lancering.

Tjek Samsungs egen promo-video nedenfor.