Vandborg stopper: Jeg havde ondt af mig selv

I 2011 kørte Brian Vandborg Tour de France for Team Saxo Bank (billedet). Nu har den 32-årige dansker valgt at stoppe karrieren. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sommer vandt han DM i enkeltstart og kort efter gennemførte han som en af de få danskere Tour de France.

Et halvt år senere er det slut for Brian Vandborg. Den 32-årige Cannondale-rytter har valgt at stoppe karrieren.

- Jeg har i et stykke tid gået med tanken om, at der måske kun var et eller to år tilbage i mig, og så er jeg blevet hjulpet på vej til at stoppe, fordi det har været så svært at finde en ny kontrakt i år.

Beslutningen om at stoppe karrieren blev truffet for en måneds tid siden. Inden da var gået en lang og opslidende periode, hvor danskeren forsøgte at skaffe en ny kontrakt. Han var ifølge eget udsagn forbi alle de World Tour-hold, som han mente kunne være interessante, men markedet i cykelsporten er så presset, at tommelfingeren blev vendt nedad fra alle sider.

- Jeg har haft en periode, hvor jeg gik og havde ondt af mig selv, fordi jeg ikke kunne få en ny kontrakt. Jeg havde gerne kørt et år mere, hvis betingelserne havde været rigtige, men det var de ikke. Nu stopper jeg et år eller to før, jeg havde regnet med, men det er heller ikke den store skam, siger Brian Vandborg.

Vandborg startede sin karriere i 2004 på Team CSC. Siden da kom han på Discovery Channel, hvor han kørte som hjælperytter for Lance Armstrong. To gange har han taget et skridt ned ad rangstigen og skrevet kontrakt med et kontinentalhold, for siden at vænne tilbage til World Touren. Første gang var i 2008, da han kørte for Team GLS, og siden i 2012, da han kørte for SpiderTech. Men der bliver ingen tredje gang.

- Jeg synes ikke, det ville være den rigtige måde at slutte min karriere på. Jeg har prøvet at gå et skridt ned før, men dengang var der et formål med det, fordi jeg sigtede efter at komme tilbage til toppen igen. Denne gang vil jeg ikke tage skridtet ned, og nu står jeg i stedet for med følelsen af, at jeg selv tog beslutningen om at stoppe.

Hvad fremtiden skal bringe for Brian Vandborg er ikke fastlagt. Med en handelseksamen i bagagen er det primært erfaringerne fra cykelsporten, som skal hjælpe ham til et nyt job. I første omgang kan det godt blive i cykelsporten, men han har planer om at prøve noget helt nyt på sigt.

- Min karriere har varet i ti år, og jeg har fået så mange oplevelser, som jeg aldrig nogensinde ville have været foruden. Nu vil jeg gerne prøve noget nyt.

- Jeg har ikke pejlet mig ind på, hvad jeg gerne vil lave, men jeg tager det som noget positivt, at jeg ikke kan beslutte mig, fordi der er så mange ting, jeg godt kunne tænke mig at prøve. Jeg leder efter det perfekte at give mig til nu.