Tidslinje: Michael Rasmussens nedtour

24. marts 2006: Michael Rasmussen får en advarsel fra UCI, fordi han har forsømt at oplyse om sine planer for andet kvartal 2006.

8. maj 2007: MR får en advarsel af Antidoping Danmark, da han den

6. maj ikke var til stede dér, hvor han havde oplyst. ADD kunne derved ikke teste ham.

4. juni: MR rejser til Mexico 4.-12. juni og skriver et brev til UCI om opholdet. UCI modtager dog først brevet den 11. juni.

12. juni: MR sender et nyt brev til UCI, hvor han meddeler, at han bliver i Mexico frem til den 28. juni.

13.-14. juni: Rasmussen bliver set træne i Italien.

21. juni: ADD forsøger at teste MR i Italien - men kan ikke finde ham.

26. juni: Ifølge MR selv, kommer han først hjem til Italien denne dag - og sender en forklaring per fax til UCI.

28. juni: MR får endnu en advarsel af ADD - efter en såkaldt »missed test« den 21. juni.

29. juni: MR får advarsel nummer fire i alt, nummer to fra UCI, da unionen simpelthen ikke ved, hvor Rasmussen har opholdt sig i 22 dage i juni.

UCI modtager også først denne dag det brev, MR hævder at have sendt den 12. juni. MR forklarer, at han ikke havde adgang til hverken en telefon eller computer i Mexico.

16. juli: MR udtaler på pressemødet på Tourens første hviledag: »Ja, I kan stole på mig« - i relation til alle de generelle dopingskygger over cykelsporten.

18. juli: Sagen om Michael Rasmussen tager sit udspring, da DR Sporten erfarer, at danskeren har fået flere advarsler fra antidoping-myndighederne for ikke at oplyse, hvor de kan træffe ham i perioden op til Tour de France.

19. juli: DCU-direktør Jesper Worre oplyser til DR Sporten, at MR - på grund af flere advarsler fra antidoping-myndighederne - er udelukket fra at køre på det danske landshold til VM og OL. Den beslutning traf DCU på et bestyrelsesmøde den 21. juni og meddelte det til MR den 26. juni.

20. juli: MR erkender at have modtaget fire advarsler - to fra UCI og to fra ADD - efter i et par dage at have snørklet i forklaringerne. En tidligere amerikansk mountainbike-rytter og tidligere god bekendt til MR, Whitney Richards, beskylder danskeren for forsøg på at lokke ham til at smugle et dopingpræparat fra USA til Italien i 2002. Rasmussen afviser sagen, men siger, at han kender Richards.

24. juli: Rabobank og MR afholder pressemøde på Tourens anden hviledag. MR redegør blandt andet for, hvorfor han i 2005 og 2006 kørte på mexicansk licens - og i 2007 kører på licens udstedt af det monegaskiske cykelforbund.

»Det skyldes, at jeg har boet i Mexico i to år - og nu har residens i Monaco«.

MR er mexicansk gift, fortæller gerne om sine træningsture i Mexico, men har aldrig tidligere fortalt medierne, at han skulle have bopæl i Mexico eller Monaco. Det har han heller aldrig angivet over for DCU. I 2005 byggede MR og konen Cariza hus i Italien, og i mange interviews peger han tillige på sin italienske bopæl som sit hjem. På pressemødet tilføjer MR også, at han den 2. april 2006 ringede til UCIs antidopingchef Anne Gripper - for at klargøre nogle omstændigheder vedrørende en af advarslerne.

25. juli: Førnævnte Anne Gripper, UCIs antidopingchef, bekræfter over for flere medier, at hun ikke var ansat i UCI den 2. april 2006 - og derfor ikke kunne have talt med MR, som altså ikke udlagde sandheden på pressemødet.

Samme dag fortæller den tidligere italienske toprytter Davide Cassani til DR Sporten, at han mødte MR på en træningstur i de italienske Dolomitter midt i juni, hvor MR - ifølge eget udsagn - var i Mexico.

Ovenstående er øjensynligt dråben, der får Rabobank-bægeret til at flyde over. Manager for det hollandske hold, Theo de Rooij, fyrer i hvert fald MR sent på aftenen - ikke mange timer efter MR havde sejret i gul trøje på Col d'Aubisque. Theo de Rooijforklarer foran hundredvis af pressefolk, at MR har indrømmet en løgn eller flere.

26. juli: MR afviser, at han skulle have indrømmet en løgn over for Rabobank. Han siger fortsat, at han på det angivne tidspunkt var i Mexico - og forstår derfor ikke fyringen.

27. juli: Det kommer frem, at MR har hyret advokaten Karoly Nemeth - i ønsket om stå bedre rustet til eventuelle juridiske efterspil med Rabobank etc.

MR oplyser endvidere, at han regner med at vende tilbage på cyklen på et tidspunkt.

Jesper Tikøb, arrangøren bag gadeløbet i Hadsten, melder dog ud, at MRs planlagte tilstedeværelse vil være en belastning for løbet og cykelsporten.

31. juli: B.T. bringer historien om, at MRs private mail er hacket. Formiddagsavisen er blevet tilbudt indholdet.

»Vi kan hverken købe eller bringe oplysninger, som er tilvejebragt på ulovlig vis,« siger B.T.s sportschef, Peter Brüchmann.

3. august: Det offentliggøres, at MR stiller til start i Tour de Charlottenlund, der blev afviklet i aftes.

»Han er udelukkende med, fordi vi synes, han er blevet dårligt behandlet af pressen. Og vi mener ikke, at han har gjort noget galt, så længe han ikke er dømt for noget. Derfor vil vi gerne give ham en håndsrækning,« siger formanden for Ordrup Cykle Club, John Zangenberg.

Samme dag bekendtgør Rabobank-manager Theo de Rooij, der under Tour de France fyrede Michael Rasmussen, at han forlader posten som leder af det hollandske hold.

4. august: Finansselskabet Rabobank hyrer en tidligere politichef for at komme helt til bunds i sagen om cykelholdets fyring af Michael Rasmussen.

5. august: DR Sporten og Jyllands-Posten skriver, at MR i efteråret 2002 forlod Team CSC, fordi holdet ikke ville lade ham køre et løb på grund af »uregelmæssigheder i interne dopingtests«. MR skiftede derefter til Rabobank. Team CSC bekræfter historien. MR er tavs.