Svan var tæt på scoringsrekord: Alt lykkedes

qatar-handbafdsfsddf

Den tidligere danske landsholdsspiller og nuværende Rhein-Neckar Löwen-træner Nikolaj Jacobsen sad nok lidt langt ude på stolen, da Danmark fredag besejrede Slovenien ved VM.

Efter 45 minutter af anden halvleg lagde Lasse Svan nemlig an til et direkte attentat på rekorden over flest scorede mål i en landskamp. Med 15 scoringer mod Grækenland i 1998 har Jacobsen siddet tungt på rekorden i en del år efterhånden, men da Svan havde scoret 13 mål på 13 forsøg med et kvarter tilbage af kampen mod Slovenien, tydede meget på, at en ny mand ville indtage tronen.

Resten af kampen blev det dog ikke til flere scoringer fra fløjspilleren, og dermed overlevede Jacobsens rekord. Alligevel var Svan et stort smil efter kampen.

»Det hele lykkedes i dag. Det gik rigtig godt. Det er ikke ofte, at man har sådan en dag, så det er bare fedt, når man rammer den,« sagde Svan, der undervejs i kampen nåede helt op i det røde felt. Det skete, da slovenske Matej Gaber slog Mads Christiansen.

»Jeg kunne fornemme, at Mads blev slået i maven. Det var samme stregspiller, der slog mig i maven i et kontraløb i første halvleg. Så jeg syntes ikke, det var okay.«

Lørdag gælder det Danmarks sidste kamp ved VM, når Kroatien er modstanderen i en kamp om femtepladsen. Men selvom kampen ligger langt fra medajlemålsætningen, tror Svan ikke, at danskerne får svært ved at motivere sig.

»Det bliver en spændende kamp. Det kan få betydning for, om vi skal spille OL-kvalifikation på hjemmebane. Så vi skal nok være klar.«