Storspillende Svan sikrede dansk oprejsning

Da Danmark og Slovenien mødtes i en testkamp kort før VM, endte det med en overlegen dansk 10-målssejr. Helt så stor klasseforskel var der ikke, da holdene fredag igen stødte sammen i placeringskampene ved VM i Qatar – men trods noget ujævnt spil var den danske 36-33-sejr reelt aldrig i fare.

Godt nok kom slovenerne anført af VMs topscorer, Dragan Gajic, bedst fra start, og holdet virkede opsat på at revanchere det ydmygende nederlag fra holdenes sidste møde. Men ved stillingen 8-6 til Slovenien begyndte den danske kontramaskine at rulle – ­og herefter kunne slovenerne ikke følge med.

Især Lasse Svan viste storspil. Med et kvarter igen stod han noteret for 13 scoringer på 13 forsøg, og dermed lignede det en overgang, at Nikolaj Jacobsens rekord for flest scoringer i en landskamp stod for fald. Men Svan fik ikke nette til at blafre i den resterende del af kampen, og dermed måtte han tage til takke med at være et par mål fra at tangere rekorden. Alligevel var Svan et stort smil efter kampen.

»Det hele lykkedes i dag. Det gik rigtig godt. Det er ikke ofte, at man har sådan en dag, så det er bare fedt, når man rammer den,« sagde Svan, der dog ikke var helt tilfreds med holdets spil:

»Langt hen af vejen har vi styr på det. Men vi sløser lidt for mig, og det kommer lidt for let til sine mål. Det kan jeg godt blive lidt irriteret over. Vi burde have vundet endnu større.«

Undervejs i kampen nåede Lasse Svan helt op i det røde felt. Det skete, da slovenske Matej Gaber slog Mads Christiansen – en forseelse, der korrekt gav Gaber et direkte rødt kort.

»Jeg kunne fornemme, at Mads blev slået i maven. Det var samme stregspiller, der slog mig i maven i et kontraløb i første halvleg. Så jeg syntes ikke, det var okay.«

Mads Christiansen oplevede også situationen som et regulært overfald.

»Vi står og har en lille kamp uden for feltet, og så rammer jeg ham. Det tolker han åbenbart som om, det er et slag fra min side. Så han vender sig om og hakker mig én i maven,« sagde Christiansen efter kampen om episoden.

Slovenerne fik faktisk endnu et rødt kort, da dommerne noget uforståeligt også valgte at sende Miha Zvizej tidligt i bad efter en nærkamp med Jesper Nøddesbo.

Med sejren er Danmark klar til at møde Kroatien i morgen i en kamp om femte- og sjettepladsen. Og selvom de danske spillere nok hellere ville have spillet om medaljer, tror Lasse Svan ikke, at holdet får et problem med at motivere sig.

»Det bliver en spændende kamp. Det kan få betydning for, om vi skal spille OL-kvalifikation på hjemmebane. Så vi skal nok være klar.«

Samme melding kommer fra Mads Christiansen, der dog endnu ikke har opskriften på, hvordan Danmark skal slå Domagoj Duvnjak og resten af de kroatiske stjerner.

»For at være ærlig har jeg ikke skænket den mange tanker. Vi har haft fuld fokus på den her. Men mon ikke den kommer til at involvere mange løb igen,« sagde backen med henvisning til kampen mod Slovenien, der bød på det ene danske kontraløb efter det andet.