Spillerforening beroliger spillere

Da det onsdag aften kom offentligheden for øre, at den tidligere fodbold- og landsholdsspiller Søren Andersen - af Landsretten - var blevet dømt til at betale skat af en sign-on-fee, buldrede bølgerne straks højt.

Så højt at fodboldspillernes fagforening, Spillerforeningen, i går måtte berolige sine medlemmer via en længere skrivelse på hjemmesiden.

For en sign-on-fee har som sådan altid været en skattepligtig indkomst. Det springende punkt og spørgsmålet med en sign-on-fee er mere, hvilket land der har beskatningsretten.

»Problemet er skattemæssigt, at Søren Andersen efter underskrivelsen ikke rejste tilbage til England, men blev i Danmark og spillede kamp for den danske klub,« siger Spillerforeningens skatterådgiver Böje Nansen, mens direktør Mads Øland supplerer:

»Efter Spillerforeningens opfattelse kunne situationen, Søren Andersen er havnet i, være undgået med den rette rådgivning, inden kontrakten blev underskrevet.«

Hovedpersonen selv, Søren Andersen, medgiver, at han - i bagklogskabens ulideligt klare lys - ikke fik optimal hjælp tilbage i 1999, hvor han - i forbindelse med skiftet fra engelske Bristol City til OB - indkasserede den omtalte sign-on-fee på 3,3 millioner kroner.

»Men jeg må umiddelbart tage miseren på egen kappe. Jeg ønsker ikke at rage uklar med nogle eller skyde skylden på andre,« siger Søren Andersen, hvis privat- og familieliv ikke lader sig synderlig påvirke af domsafsigelsen.

»Sagen har kørt af sig selv over lang tid, og jeg indbetalte allerede pengene dengang. Jeg har også taget højde for, at der kunne komme nogle sagsomkostninger oveni,« siger Søren Andersen, som dog mødes med sin advokat i næste uge for atter at gennemgå sagen og ankemuligheden i detaljer.

www.spillerforeningen.dk