Sky triumferede årets første brostensløb

Foto: BENOIT DOPPAGNE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tom Boonen og QuickStep dominerede sæsonens første brostens-seance, men måtte se Team Skys Ian Stannard grine hele vejen til sejrspodiet.

Man kan sagtens have masser af trumfer på hånden uden tage et eneste stik hjem.

Det belgiske storhold QuickStep måtte i hvert fald sande, at man stod tilbage i taberrollen, da det belgiske traditionsløb Het Nieuwsblad sluttede med den 26-årige englænder Ian Stannard som vinder efter en dødemandsduel med BMCs belgiske håb Greg van Avermaet.

Forud var gået et flere timer langt opslidningsløb, hvor Tom Boonen og QuickStep magtfuldt forsøgte at dominere begivenhederne og lægge et tungt pres på et sultent og ærgerrigt felt.

Det lykkedes langt hen i løbet. Især QuickSteps hollandske langdistanceblænder Niki Terpstra var en gennemgående figur i mange af de bevægelser, som på regnvåde betonveje og isnende flamsk vind, sugede saft ud af marv og ben på ryttere, som stadig er undervejs med at optimere formen frem mod de belgiske brostensløb senere på sæsonen.

Team Sky var dog konstant nærværende og med det norske stortalent Edvald Boasson Hagen i hopla, formåede det britiske overskudshold gradvist at få kontrol med løbet.

Med 16 km tilbage var feltet skrumpet til bare 14 ryttere, da Ian Stannard efter endnu et Hagen fremstød, kørte fra feltet sammen med Van Avermaet. Duoen opbyggede forspringet til mellem 15-20 sekunder og det var nok til at sende resten af sjakket ind i desillusionens mørke.

På opløbsstrækningen i Gent tog Stannard teten, mens en tydeligt kulderamt Van Avermaet med en tænderskærende viljesakt forsøgte at sætte skub i en normalt ganske habil spurt. Men efter 198 km er den slags ofte et spørgsmål om råstyrke og mentalt overskud. Og Stannard, som på de sidste kilometer havde udstrålet råstyrke og overskud, afsluttede med kølig selvtillid.

Sejren var en kærkommen opmuntring for Team Sky, som med Tour de France sejr til både Bradley Wiggins og Chris Froome har gjort taktisk endimensionelt kørte etapeløb til holdets spidskompetence uden at kunne sætte noget nævneværdigt aftryk på de hel- og halvstore klassikere.

Med Edvald Boasson Hagen til at flankere Stannard på podiet, stod Team Sky tilbage som de store vindere. Og med den succesoplevelse, kan det britiske overskudshold meget vel blive en anderledes synlig faktor i løb som Flandern Rundt og Paris-Roubaix. 

Team Tinkoff-Saxo var blandt de få World Tour-mandskaber, som valgte at stå over prøvelserne i Het Nieuwsblad, mens Lars Bak (Lotto-Belisol) var eneste deltagende dansker.