Olsen lægger pres på Sørensen

Den skadede målmand Thomas Sørensen skal i kamp for Aston Villa, hvis han skal med i EM-kvalifikationskampen mod Sverige i næste måned, siger landstræner.

Da den danske landstræner Morten Olsen tirsdag udtog truppen til venskabskampen mod Irland i næste uge, var det uden landsholdets normale førstevalg på målmandsposten på listen. Og når truppen til næste måneds vitale EM-kvalifikationskampe mod Sverige og Liechtenstein udtages om få uger, så kan det igen være uden Thomas Sørensen, som i øjeblikket ude med en fiberskade i baglåret.

- Han skulle gerne have nogle kampe for sin klub (Aston Villa, red.), hvis han skal med til de kampe. Det er nødvendigt, hvis han skal op på det niveau, han normalt er på. Men det bliver knivskarpt, om han når det eller ej, sagde Morten Olsen efter offentliggørelsen af sin trup mod Irland.

Sørensen er efter alt at dømme stadig ude i et par uger endnu, og da Sveriges-kampen allerede spilles den 8. september, bliver der ikke mange muligheder for Sørensen at komme i aktion for Aston Villa. Et andet problem for Sørensen er, at klubben netop har lejet den engelske landsholdsreserve Scott Carson i Liverpool, så det er yderst tvivlsom, om danskeren overhovedet er førstevalg i Birmingham-klubben længere.

/ritzau/