Norge møder Rusland i VM-finalen

Norge og Tyskland spillede lige op de første 55 minutter, men nordmændene trak fra til sidst og vandt VM-semifinalen i håndbold for kvinder.

Den spænding, der manglede i lørdagens første semifinale ved VM i håndbold for kvinder, fik tilskuerne til gengæld dobbelt igen i dagens anden kamp, hvor Norge og Tyskland krydsede klinger.

For mens det allerede meget tidligt i kampen mellem Rusland og Rumænien stod klart, at russerne ville løbe af med sejren, var der helt indtil fem minutter før tid tvivl om udfaldet af opgøret mellem nordmændene og tyskerne. På det tidspunkt stod der 29-29, men nordmændene var skarpest i afslutningen og klarede sig videre til finalen med en 33-30-sejr.

Afgørende for kampens udfald blev i sidste ende den norske bredde. For mens tyskerne kampen igennem sled på profiler som Grit Jurack fra Viborg HK og småskadede Nadine Krause, så var der langt flere af nordmændene, der markerede sig. Ud over bagspilleren Katja Nyberg og målvogter Katrine Lunde leverede Gøril Snorroeggen og Kari-Mette Johansen også flotte præstationer.

Norge og Rusland mødes i finalen søndag klokken 16.30. Tyskland og Rumænien spiller om bronze to en halv time tidligere.

/ritzau/