Kulturminister møder bred opbakning i kampen mod doping

Kulturministeren fik opbakning på et møde i Unesco i forhold til at stramme internationale antidopingregler.

Kulturminister Mette Bock (LA) vil styrke antidopingområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Danmark har på møder i FN-organisationen Unesco mandag og tirsdag fået støtte til en ny international resolution, der lægger op til at straffe regeringer, der ikke efterlever den internationale konvention mod doping i sport.

Det fortæller kulturminister Mette Bock (LA) i en pressemeddelelse.

»Danmark går forrest for at styrke det internationale antidopingsystem.«

»Den overvældende opbakning til den danske resolution viser, at der er bred opbakning fra alle lande i verden til at styrke det internationale antidopingsystem, og at vi står sammen i kampen mod doping.«

»Det er første gang, at vi på et statsligt niveau i Unesco-regi bliver enige om at formulere et regelsæt, så det får konsekvenser, når lande ikke lever op til de internationale antidopingregler,« siger Mette Bock.

Opbakningen fra Unesco betyder, at regeringer fremover har pligt til at efterleve antidopingreglerne fra Det Internationale Antidoping Agentur (Wada).

En arbejdsgruppe skal nu finde frem til et katalog af mulige konsekvenser over for lande, der ikke efterlever antidopingreglerne.

Der går dog en rum tid, før arbejdsgruppen skal fremlægge sine konklusioner. Det sker først på det næste Unesco-møde om antidoping, som finder sted i 2019.

/ritzau/