Harden i hopla fører Houston til sejr over NBA's vicemestre

Manden med NBA's største skæg var den altoverskyggende profil, da Houston Rockets slog sidste års finalister.

Houston Rockets guard James Harden (13) var på toppen i sejren over Cleveland Cavaliers. Scanpix/Troy Taormina Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

James Harden gav natten til fredag svar på tiltale til de kritikere, der mener, at den rutinerede guard har toppet i verdens bedste basketball-liga, NBA.

Med 35 point, 11 rebounds og 13 assister var han den afgørende faktor i 117-113-sejren over sidste års finalister Cleveland Cavaliers.

Harden supplerede sin triple double med fire steals og en enkelt blokade. Det var Houston Rockets' fjerde sejr på stribe i NBA.

LeBron James var endnu en gang toneangivende for Cleveland Cavaliers. Han nettede for 33 point i kampen. Han blev suppleret af Jeff Green, der lavede 27 point.

Cleveland Cavaliers var tæt på at indhente Houston Rockets føring med ti minutter tilbage af kampen. Houston Rockets bragte sig dog hurtigt afgørende foran igen og scorede de næste seks point til stillingen 111-98.

Men Cleveland Cavaliers gav ikke op, og anført af LeBron James lykkedes det at reducere til 111-112 med 90 sekunder tilbage af kampen.

Herefter missede James Harden et layup, men opfangede hurtigt bolden og lagde op til et alley-oop for Clint Capela, der blev tildelt et straffekast under scoringen.

Capela holdt hovedet koldt og øgede til 115-111 fra straffelinjen.

LeBron James fik endnu en gang reduceret, men Clint Capela sørgede igen for at holde Cleveland Cavaliers på afstand med kampens sidste point fem sekunder før slutfløjtet.

Clint Capela scorede 19 point og lavede 13 rebounds i kampen og kronede en solid præstation med en blokade på LeBron James i de døende sekunder.

»Vi forventer det af ham. Han er 23 år gammel. Der er ingen grund til, at han ikke skulle fortsætte med at blive bedre,« siger Houston-træner Mike D'Antoni om Clint Capelas præstation.

Cleveland Cavaliers, der har været i finaleserien i de seneste tre sæsoner, har nu tabt seks ud af de seneste otte kampe.

/ritzau/