Fodboldverdenen sørger over Salas død

Torsdag aften blev det bekræftet, at det er liget af fodboldspilleren Emiliano Sala, der er fundet.

Emiliano Sala er siden sin forsvinden den 21. januar blevet mindet af tusinder af fodboldfans, der blandt andet har lagt blomster ved den franske klub Nantes stadion. Stephane Mahe/Reuters Fold sammen
Læs mere

Nyheden om, at det var liget af den argentinske fodboldspiller Emiliano Sala, der blev bjærget fra et nedstyrtet fly i Den Engelske Kanal, har fået store dele af fodboldverdenen i sorg.

Flere udtrykker deres medfølelse med Salas familie på de sociale medier. En af dem er Argentinas præsident, Mauricio Macri.

»Sikke en smertefuld nyhed. Min kondolence til Emilianos familie, venner og holdkammerater i denne meget hårde tid. Vi er med jer,« skriver han på Twitter.

Fodboldklubben Cardiff City, der netop havde købt den argentinske spiller fra franske Nantes, sørger også over Salas død.

»Vi giver vores mest varme sympati og kondolence til Emilianos familie. Han og David (Ibbotson, piloten på flyet, red.) vil altid forblive i vores tanker,« skriver klubben på sin hjemmeside.

Nantes har sat et billede af Emiliano Sala som sit profilbillede på Twitter.

Det Argentinske Fodboldforbund har også udtrykt sin medfølelse.

»Dyb smerte over nyheden om Emilianos Salas død. Vores kondolence til hans familie og elskede,« skriver forbundet på Twitter.

Sala var den 21. januar sammen med piloten David Ibbotson om bord på et fly, der skulle fragte ham fra Frankrig til Cardiff, men flyet forsvandt undervejs.

En større eftersøgning blev sat i gang, men trods flere dages intens eftersøgning med fly og både blev håbet om at finde Sala og piloten i live opgivet.

Søndag fandt myndighederne et nedstyrtet fly på bunden af Den Engelske Kanal, og mandag opdagede man et lig i vraget.

Sent torsdag aften blev det bekræftet, at det var fodboldspilleren.

David Ibbotson er stadig ikke fundet.

/ritzau/