Fodbold holder Dortmunds tanker fra terror

Onsdag aften skal Dortmund forsøge at spille sig i semifinalen i Champions League otte dage efter angrebet mod klubbens spillerbus.

Borussia Dortmund players disp
Følelsesladede Borussia Dortmund-spillere hyldede i weekenden holdkammeraten Marc Bartra, som i sidste uge kom til skade efter busangrebet mod Dortmunds spillerbus inden Champions League-kampen mod Monaco. Reuters/Ralph Orlowski Fold sammen
Læs mere

Det var chokerende for både Borussia Dortmund og for resten af fodboldverdenen, da den tyske storklubs spillerbus blev angrebet tirsdag i sidste uge, da spillerne var på vej til hjemmebanen Signal Iduna Park.

Her skulle holdet have mødt Monaco i Champions League-kvartfinalen, men angrebet med tre sprængladninger mod bussen udsatte kampen med 22 timer.

En mild udgang på en episode, der kunne være endt i en kæmpe tragedie.

Dortmund tabte den udsatte kamp med 2-3, og træner Thomas Tuchel var hurtigt ude med kritik af, at kampen skulle spilles så kort tid efter den chokerende hændelse.

For hans spillere har fodboldbanen udviklet sig til et åndehul, hvor terrorfrygt og dødstanker for en stund fortrænges.

Indtil det hele kulminerer med tårer, som det var tilfældet efter weekendens 3-1-sejr over Eintracht Frankfurt i Bundesligaen.

- I løbet af de 90 minutter, som vi spiller, er det lettere at holde tankerne fra angrebet. Men i slutningen bliver alle de tanker, man har kæmpet for at holde i sig, sluppet ud, siger anfører Marcel Schmelzer.

- Vi viste en masse glæde mod Frankfurt, fordi vi er glade for at være i live og sammen med hinanden. Vores sammenhold bliver styrket af det her, tilføjer han.

Mellem kampene er der for meget tid til at tænke, og det kan være svært at få en hel nats søvn. Det siger målmand Roman Bürki til den schweiziske avis Der Bund.

- Jeg vågner op hver nat. Af en eller anden grund holder terroren mig vågen, og jeg kan ikke falde i søvn igen. Jeg er bare glad og lettet over, at jeg er i min egen seng, siger Bürki.

- Det hjælper mig, at jeg kan og skal fokusere på at spille fodbold. Når vi spiller, er det meget vigtigt ikke at tænke på noget andet, siger han.

Træner Thomas Tuchel skal forsøge at regne ud, hvordan Dortmund onsdag vender 2-3 til en samlet sejr. I jagten på en semifinalebillet bliver det mentale fokus lige så vigtigt som det taktiske.

- Mine spillere har vist stor karakter ved at slå Frankfurt efter det, der skete i tirsdags. Det har været meget emotionelt, og vi skal bevare troen på det, vi laver, siger træneren.

Opgøret i Monaco bliver Dortmunds kamp nummer 100 i Champions League.

/ritzau/