Di Luca: Jeg bliver renset

Den italienske vinder af årets Giro d'Italia, Danilo Di Luca, føler sig efter et møde med CONI overbevist om, at han går fri af dopinganklage.

Danilo Di Luca er under mistanke for at have brugt doping. Det var dog ikke til at mærke på italienerens humør, da årets vinder af Giro d'Italia lørdag formiddag havde afgivet sin forklaring til Den Italienske Olympiske Komité (CONI). Di Luca regner med en klar frifindelse, når CONI i næste uge skal evaluere hans forklaring.

- Jeg fortalte dem alt, hvad jeg ved. Der var en hjertelig atmosfære, og jeg er meget fortrøstningsfuld i forhold til min fremtid, sagde Di Luca, der nu vil bruge sin energi på at forbedere sig til det kommende VM på landevej i Stuttgart.

- Jeg er rolig, og jeg føler mig overbevist om, at jeg går renset ud af den her situation, fortsatte den 31-årige Liquigas-rytter.

Danilo Di Luca blev torsdag frikendt i en civil retssag. CONI er dog fortsat interesseret i den sportslige side af sagen, da Di Luca, under årets Giro sammen med tre andre ryttere blev målt med meget lave hormonværdier, der kunne indikere sløring af doping.

/ritzau/