Bjarne Riis dropper Touren

Bjarne Riis vil ikke følge sit hold Team CSC under Tour de France, skriver han i en pressemeddelelse.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Bjarne Riis har ikke tænkt sig at følge sit hold som sportsdirektør i årets Tour de France, der starter på lørdag.

Den overraskende melding kommer i en pressemeddelelse, hvor Bjarne Riis skriver, at han vil koncentrere sig om at pleje sponsorerne.

- Den seneste tid har tæret hårdt på mig privat, og jeg må ærligt erkende, at jeg ikke længere har kræfterne til at tage et tre uger langt og hektisk Tour de France. Derfor vil jeg ikke være tilstede under Tour'en udover de opgaver, jeg har i forhold til mine sponsorer. Jeg har ikke villet lade holdet i stikken, men jeg ved heldigvis, at jeg har ni ryttere og et personale, der kan løfte opgaven på den bedst tænkelige måde, skriver Bjarne Riis.

Ifølge Bjarne Riis er der simpelthen ikke kræfter til at føre holdet igennem et krævende Tour de France.

- Det har været en enorm svær beslutning, men den er 100% min egen, og den er ikke taget på baggrund af pres fra noget sted eller i forhold til, at jeg føler mig ramt af anklagerne for det gør jeg ikke. Jeg har bare ikke kræfterne til at hjælpe mine ryttere godt igennem Tour de France, og så må jeg være realistisk omkring min egen rolle, når det nu forholder sig sådan, lyder det i pressemeddelelsen.

- Jeg ved, at jeg har et top kompetent og ekstremt motiveret hold til løbet og jeg ved, at mine sportsdirektører kan løse opgaven på den helt rigtige måde, tilføjer han.

Ifølge Ritzau meddelte Tour de France's løbsdirektør, Christian Prudhomme, efter danskerens dopingindrømmelse for en måned siden, at Riis tilstedeværelse ikke længere er ønsket under det franske etapeløb. Og tonen blev ikke mildere, da Jörg Jaksche forleden kunne berette, at den danske holdejer også havde været fuld bevidst om tyskerens dopingmisbrug, da han i 2004 kørte for Team CSC.