»Mary Poppins« er ren livseliksir

Superphantaphænomenogenialilistisk! Sådan kan man bedst beskrive Mary Poppins på Det Ny Teater.

Alt lykkes på Det Ny Teater. Charlotte Guldbergs beredvillige guvernante, Kristian Studsgaard, nyt talent i første geled, Morten Staugaard er passende stiv i betrækket, og sådan kan man blive ved. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tip top! Er der andet at sige om Det Ny Teaters prægtige familiemusical »Mary Poppins«? Den har det hele. Alle de vidunderlige sange fra den gamle Disney-film og tilmed en håndfuld nye, som er ligeså gode. Ja, oven i købet er det teater til tiden på sin egen vidunderligt eskapistiske facon. For handler den ikke om en dysfunktionel familie med en far, der ikke har tid til sine børn? Og handler den ikke om, at vi skal huske fantasien og genfinde glæden, hvis den er blevet borte: Intet er umuligt, hvis du gør det!Det ved de på Det Ny Teater, som endnu en gang overgår sig selv som festligt musicalteater af bedste skuffe. Terry Parsons tryllescenografi er ren magi: Hvert eneste sceneskift er som at bladre i en børnebog - vel at mærke en af de skønne, engelske af slagsen, som øjet aldrig bliver træt af at tage på vandring i. Hvad enten der er tale om dukkehuset på Kirsebærvej, det muntre køkken, en park med levende statuer eller bare Londons tage med skorstenspiber og funklende stjernehimmel. Kulørt, overdådigt og delikat på én og samme tid.

Web-tv: Seks stjerner til "Mary Poppins"

Hun har det hele

I det hele taget lykkes alt på Det Ny Teater. Charlotte Guldbergs beredvillige guvernante, som redder familien, fantasien og fremtiden med magi og anskuelighedsundervisning, har det hele. Sød, skrap, skælmsk og sexet på sin egen edwardianske facon: Faktisk næsten fejlfri. Hun er en gave til rollen. Hun har stilen og det underfundige humør. Hun er hele det store maskineris bankende hjerte. Og så kan hun flyve! Kristian Studsgaard, nyt talent i første geled, er helt rigtig som hendes gavtyv af en skorstensfejer, her ophøjet til en slags fortæller, væver og spændstig, med et svedent grin og synftighed i replikken - og med en lille troldsplint af noget let diabolsk i øjenkrogen bag den vennesæle maske. Jo, alt er, som det skal være: Morten Staugaard er passende stiv i betrækket som den kedelige bankmand, der har glemt livsglæden og børnene - selv et offer for en sørgelig barndom. Og som hans søde, passive kone, der har så svært ved at finde sin rolle, lider Christiane G. Koch kønt og går endnu kønnere i brechen for sit ægteskab, når hun langt om længe genvinder fighterånden i den tårevædede finale.

Trods finanskrisen

Rundt om dem fungerer Det Ny Teaters store, fængende musicalapparat så perfekt som aldrig før med sjove og præcise vignetter, ikke mindst af Marianne Mortensen, der dukker op som en sort furie af en ond barnepige fra fortiden. Pædagogisk metode: Levertran! Tilmed premierens børn, Mia Andrea Balloli og charmetrolden Simon Ulvsgaard, er søde og skægge. Læg dertil, at det hele er lydefrit oversat af Jesper Malmose.

Med andre ord: Trods finanskrisen. Sælg bohavet for at få råd til at tage hele familien med i Det Ny Teater. Herregud, vi er her jo så kort, og vi har jo kun hinanden. Kom lidt sukker på skeen! Succesen er hjemme. »Mary Poppins« er ren livseliksir. Lige til at synge med på til vinden vender og sneen smelter. Hun bør holde sig flyvende mindst lige så længe.