T-shirt-firma skal for retten igen

Anklagemyndigheden har anket frifindelsen af firmaet Fighters+Lovers, der ellers blev frifundet for at have ydet økonomisk støtte til terrorister.

Ifølge Københavns Byret var der ikke tale om økonomisk terrorstøtte, da tøjfirmaet Fighters+Lovers sidste år proklamerede, at det ville sende penge til to organisationer på EUs terrorliste, colombianske FARC og palæstinensiske PFLP.

I sidste uge blev de syv terrortiltalte personer frifundet. Men anklagemyndigheden har nu anket sagen og vil altså have landsrettens vurdering af, om der er tale om terrororganisationer.

Principiel sag
Ifølge statsadvokat Lise-Lotte Nilas bliver frifindelserne bl.a. anket, fordi sagen har en helt principiel karakter. Desuden har det været inde i overvejelserne, at der i byretten var uenighed mellem dommerne - at en af de tre ikke ønskede at frifinde.

- Anklagemyndigheden mener, at beviserne vedrørende FARC´s og PFLP´s formål og virke skal vurderes af landsretten. Vi vil derfor anke med påstand om, at de syv tiltalte dømmes efter det oprindelige anklageskrift, så der også i landsretten bliver en grundig gennemgang af alle sagens beviser, siger statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

Københavns Byret begrundede frifindelserne med, at der godt nok var bevis for, at de to organisationer havde begået handlinger, der kunne anses som terror, men at der ikke var bevis for, at handlingerne var sket med den hensigt, der er beskrevet i terrorlovgivningen.