Succes for ny vinuddannelse

25 studerende udi vin har afsluttet første del af deres sommelieruddannelse – den første af sin art herhjemme.

På Vinakademiets ny uddannelse til sommelier undervises der bl.a. i vin farve og aroma. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Hvad får man hvis man køber en vin med appellationen ”Entre-deux-Mers”?

På hvilke fire måder kan man angive oprindelsen af en californisk vin? Svaret kender de 25 studerende, der netop har afsluttet første del af deres sommelieruddannelse på Vinakademiet under Hotel- og Restaurantskolen i København. Den første af sin art i Danmark.

- Der har været en stor og meget positiv interesse fra alle dele af branchen for denne ny uddannelsesmulighed, fortæller Thomas Ilkjær, leder af Vinakademiet.
Niveauet ligger lidt højere end hvad der undervises i på den almindelige tjeneruddannelse. De studerende er en blanding af fagfolk - tjenere og restaurations-ejere - importører af vin, vinhandlere samt et par stykker,der går med planer om at startede indenfor branchen, eksempelvis åbne en vinbar.

Kurset foregik over 7 uger, med en undervisningsdag på 6-7 timer hver uge. Foruden bedømmelse og beskrivelse af vin lærte de studerende bl.a. om vindistrikter, druesorter, vintyper og om kombinationen vin og mad. Også tidens drink – øl – var på skoleskemaet, samt spiiritus. I undervisningen indgik også gennemgang af grundsmagene salt, bittert, sødt og syrligt i forhold til vin og mad.

I midten af januar fortsætter Vinakademiets sommelier-kursus og her afsluttes med eksamen og diplom. Også denne del vil få besøg af en række eksperter, bl.a. Master of Wine Arne Ronold, præsident for dansk Sommelierforening Jesper Boelskifte og vinskribent André Devald.
Senere på foråret starter et nyt hold fordi tilslutningen og interessen til det første har været så stor.

Svaret på spørgsmålene er:

1)En hvidvin på druesorterne Semillon og/eller Sauvignion Blanc.
2)Land, stat, county eller Ava. (American Viticultural Area)