Stem på Årets dansker

Det er dig som Berlingskes læser, der kan være med til at vælge Årets dansker 2016. Stem på din favorit blandt ti nominerede frem til 22. november.

Hvem bliver Årets dansker 2016? De nominerede fra top venstre: Pernille Blume, Ole Sørensen, Susanne Bier, Jørgen Vig Knudstorp, Claus Meyer, Jens Philip Yazdani, Svend Brinkmann, Pernille Vermund, Lars Løkke Rasmussen og Margrethe Vestager. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stem her: B.dk/aaretsdansker

Hvilken dansker har inden for de seneste 12 måneder gjort den største forskel inden for forskning eller videnskab, kultur, politik, erhverv, sport eller humanitært arbejde? Hvem har haft de største ambitioner - ambitioner om at forandre mest til gavn for flest og været i stand til at gennemføre det ved egen eller andres kraft?

Sådan lød kriterierne, da Berlingske opfordrede læserne til at indstille kandidater til Årets dansker 2016. Resultatet er ti nominerede, som du kan læse om her

Stem på din favorit frem til den 22. november kl. 12.

Tidligere vindere

Det er tredje år i træk, Berlingske kårer en dansker, som har sat sig særligt ambitiøse mål og nået dem. Mål, som vel at mærke er til gavn for andre end vedkommende selv.

Sidste år gik prisen til Dan Uzan, der blev dræbt under terrorangrebet i København 15. februar. I begrundelsen for valget lød det blandt andet:

”Han blev dræbt, mens han beskyttede andre. Mens han frivilligt vogtede foran synagogen i Krystalgade i København, mens et terrorangreb udspillede sig i byen. Han vogtede ikke bare over de mennesker, der sang og festede og fejrede en jødisk konfirmationsfest inde i bygningen, men også over religionsfriheden. Og han betalte den største pris, man kan for at redde andre mennesker. Han betalte med sit liv.”

I 2014 gik prisen til russiskfødte Selina Juul for hendes vellykkede kampagne ”Stop Spild Af Mad”, som hun har banket op under inspiration af barndommens vareknaphed i Jeltsins Moskva.

Berlingskes dommerpanel

Ud over din stemme har Berlingske samlet en dommerkomité, der er med til at udpege vinderen. Medlemmerne af dommerkomitéen har hver især vist sig særligt ambitiøse inden for deres område.

Medlemmer af dommerkomitéen er:

Camilla Andersen, partner i Travel Sense og tidl. OL-guldvinder, Eske Willerslev, verdenskendt DNA-forsker, Habib Frost, Talent 100 og CEO i Neurescue, Lykke Friis, prorektor på Københavns Universitet, Nikolaj Koppel, pianist og underdirektør for kultur i Tivoli, Thomas Herman, stjernekok og kogebogsforfatter, og Tom Jensen, ansvarshavende chefredaktør på Berlingske.

Dette års dommerpanel. Fra top venstre: Camilla Andersen, Lykke Friis, Habib Frost, Eske Willerslev, Nikolaj Koppel, Thomas Herman og Tom Jensen. Fold sammen
Læs mere

Vær med til at fejre Årets dansker

De ti nominerede og vinderen bliver fejret ved et festligt arrangement på toppen af Berlingske, men talere, musik og prisoverrækkelse. Hvis du vil være med, så tilmeld dig her.