Claus Meyer efter ny Michelin-stjerne: »Andre stjerner betyder mere end en Michelin«

Først fik Claus Meyers nye Restaurant Agern tre ud af fire stjerner af New York Times. Nu har samme restaurant på Grand Central Terminal netop fået en Michelin-stjerne. "En kæmpe opmuntring og stadig en lille smule ufatteligt."

Kronprinsesse Mary og Statsminister Lars Lække Rasmussen besøger kokken Claus Meyer i hans nye projekt The Great Northern Foodhall på Grand Central Station i New York. Efter rundvisnigen skal frokosten indtages på Meyers restaurant som også ligger på stationen, restaurant Agern.(Foto:Troels Graugaard / Scanpix). (Foto: /Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Troels Graugaard

Kun seks måneder efter, at kokken og iværksætteren Claus Meyer åbnede sin nye restaurant i New York på Grand Central Terminal får han nu sin første Michelin-stjerne.

Dermed har han en af de eftertragtede pladser i den røde Michelin-guide.

»Det er en kæmpe opmuntring og stadig en lille smule ufatteligt,« siger Claus Meyer fra en telefon i New York.

»Det må betyde, at vi har gjort det godt, og den fornemmelse er ganske behagelig lige nu.«

Michelin-stjernen er blevet fejret med mousserende vin fra Californien sammen med alle de ansatte, fortæller han.

Andre stjerner betyder mere, end en plads i Michelin-guiden

Men selv om han er glad, og det både er »stort og fantastisk«, er det ikke den stjerne, der betyder mest.

»Den, jeg har sammen med Torsten Vildgaard betyder mindst ligeså meget. Det er måske den stjerne, der betyder allermest, fordi jeg har haft fulgt Torsten i så mange år. Det er den største af dem alle, den der lyser klarest,« siger han om samarbejdet med den danske Michelin-kok Torsten Vildgaard.

Sammen står de bag restauranten Studio på The Standard i København.

I august fik Meyers Restaurant Agern på Grand Central Terminal tre ud af fire mulige stjerner af New York Times. Og de rangerer i USA noget højere end Michelin-stjernen, forklarer Claus Meyer.

Ifølge anmeldelsen var det lykkedes »Agern« at behandle New York som en nyopdaget nordisk hovedstad. Særlig begejstret var anmelderen Pete Wells for »de kreative sammensætninger og dybden i maden«.

Et nåleøje

»Altså, at få knebet os gennem det nåleøje, det er selvfølgelig ret fantastisk og stadig lidt ubegribeligt. Når man tænker på, at der er over 14.000 restauranter i New York, og at under 50 af dem har fået tre ud af fire stjerner fra New York Times. Et medie, som har en særlig stor betydning, så skal man være mere end bare almindelig glad,» sagde Claus Meyer til Berlingske i søndags i forbindelse med sin nominering til Årets dansker.

I løbet af det næste års tid, skal det hele finde fodfæste, der skal justeres og tilpasses, forklarede han om sit storstilede projekt.

»Jeg har startet en virksomhed med 350 ansatte i et fremmed land og med produkter, som markedet ikke kender. I den proces begår man en række fejl. Dem skal vi lære af så hurtigt vi kan, så vi står stærkest muligt,  inden vi kommer for langt ind i 2017. Et af de store mål er at få opbygget en kompetent organisation, der kun i et begrænset omfang har brug for mig.«

Det er ikke første gang, Claus Meyer har prøvet at få tildelt en Michelin-stjerne. Han grundlagde Noma, hvor han stadig er en del af ejergruppe. Noma har tidligere fået tildelt to Michelin-stjerner.