"Skolen skal også være til for fædre"

Hvis der er mobbeproblemer på en københavnsk skole, er det vigtigt at indkalde både fædre og mødre til møde, mener SFs politiske ordfører i København, Ayfer Baykal.

Ayfer Baykal fra SF Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen

Et møde på Holbergskolen i København om noget så alvorligt som problemer med mobning bør ikke alene være forbeholdt for mødre.

Det mener SFs politiske ordfører på Københavns Rådhus, Ayfer Baykal, som tager afstand fra skolelederens beslutning om at udelukke fædrene til et møde i aften af hensyn til muslimske kvinder.

- Vi har et ligestillingsproblem, hvis man udelukker mænd fra et møde på Holbergskolen af religiøse årsager. Vi lever i et samfund, hvor der er adgang for alle i det offentlige rum. Skolen skal også være til for fædrene, og hvis der er tale om mobningsproblemer, bør man i allerhøjeste grad vægte, at begge forældre kan være til stede, siger Ayfer Baykal.

Dybt, dybt skadeligt

SFs formand Villy Søvndal mener, at Københavns Kommune bør reagere med det samme, så aftenens møde enten bliver aflyst eller med åben adgang – også for fædrene. Søvndal kalder beslutningen om at udelukke mænd for dybt, dybt skadeligt.

- Jeg er enig i, at det er skadeligt. For hvad er det for en arv, vi giver videre til de børn. Omvendt skal man også passe på med at generalisere mennesker, og jeg synes det er lidt hårdt sagt, når Søvndal også taler om forstokkede religiøse opfattelser. Man skal også tage hensyn til det enkelte individ, siger Ayfer Baykal.

Læs også: Fædre ingen adgang til skolemøde