Søvndal: Skolemøde uden fædre skal aflyses eller åbnes

SF's formand kræver, at Københavns børne- og ungeborgmester inden klokken 17:30 giver adgang for alle til et forældremøde i en skole, der ellers er lukket for mænd af hensyn til muslimske kvinder. Ellers skal det helt aflyses

Holdbergskolen Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

SFs formand Villy Søvndal trækker nu den socialdemokratiske Børn- og Unge borgmester i København Anne Vang direkte ind i sagen om Holbergskolen.

Det sker fordi skolen ikke vil tillade, at elevernes fædre kommer med til et møde om mobning. Kun mødrene er inviteret. Opdelingen sker af hensyn til de muslimske mødre, som i følge skolens leder muligvis ikke vil dukke op, hvis der er fremmede mænd til stede.

LÆS OGSÅ: Fædre ingen adgang til skolemøde

SFs formand mener, at Københavns Kommune bør reagere med det samme, så aftenens møde enten bliver aflyst eller med åben adgang – også for fædrene:

- Borgmesteren må omgående sætte den skoleleder på plads. Vi skal ikke til at operere med kønsopdelte forældremøder på danske folkeskoler. Folkeskolen skal stå for ligestilling og opmuntre til at både mor og far tager del i barnets uddannelse. Alt andet er virkeligt et skråplan, siger Villy Søvndal.

LÆS OGSÅ: Fordømmelse af mandefrit møde

Det efter planen fædreløse møde på Holbergskolen i Københavns Norvestkvarter bliver afholdt kl. 17,30 i dag - så Villy Søvndal sætter altså den socialdemokratiske borgmester under et vist tidspres.

Søvndal kalder skoleledelsens beslutning om kønsopdelte møder for ”totalt uacceptabel”:

- Det er en fuldstændig tosset beslutning. Vi skal ikke ofre ligestillingen og fædrenes ret til at deltage i deres børns skole-liv af hensyn til nogle forstokkede religiøse opfattelser, siger Villy Søvndal.

LÆS OGSÅ: »Et nødvendigt hensyn«

Om skoleleder Søren Ellesøes beslutning om at udelukke fædrene fra mødet, der især sætter fokus på mobning siger han:

- Jeg er simpelthen rystet over, at en skoleleder på en folkeskole kan tage sådan en beslutning. Det er sandsynligvis gjort i den bedste mening, men det er bare dybt, dybt skadeligt, siger Villy Søvndal.

DIN MENING: Er udelukkelse af fædre i orden?
TOM JENSENS BLOG: Holbergskolen gør fatal skade på integrationen