Fædre ingen adgang til skolemøde

En folkeskole i København nægter elevernes fædre at komme med til samme møde som mødrene. Opdelingen sker af hensyn til de muslimske kvinder.

Det vækker opsigt, at mænd ikke er inviteret til møde på Holbergskolen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Når Holbergskolen i aften holder møde om mobning, er elevernes fædre ikke velkomne. Kun mødrene er inviteret. Den københavnske skole afviser både danske fædre og indvandrerfædre for at få de muslimske mødre til at dukke op.

Læs invitationen (eksternt link)

»Der er indvandrerkvinder, hvis mænd ikke mener, at kvinderne må deltage, hvis der er andre mænd til stede,« siger skoleleder Søren Ellesøe og uddyber sin begrundelse for ikke at give fædrene lov til at deltage:

»Det kan være et nødvendigt hensyn at tage for at skabe en kontakt med
en gruppe forældre, som ikke normalt kommer så ofte på skolen, og som
ikke rigtig er dus med vores skoletradition.«

DIN MENING: Er udelukkelse af fædre i orden?

Hvis mænd fik adgang, kunne det ifølge skolelederen betyde, at der kun ville være fædre til stede på mødet, »fordi der så ville være kvinder, som ikke kom«.

Kræver Haarder ind i sagen

Det er fuldstændig ude i skoven, mener Dansk Folkepartis ligestillingsordfører, Pia Adelsteen.

»Det er dybt grotesk, at en dansk folkeskole har så middelalderlig en holdning om, at kvinder og mænd ikke må være i samme rum, når vi lever i 2010,« siger Pia Adelsteen, der nu kræver, at undervisningsminister Bertel Haarder (V) får skolen til at åbne mødet for fædre.

LÆS OGSÅ: Fordømmelse af mandefrit  møde

Bertel Haarder er også fortørnet. I sine mere end 15 år som undervisningsminister har han aldrig hørt om noget »så horribelt«, men han vil dog ikke kræve, at skolelederen ændrer sin beslutning.

»Jeg synes virkelig, det er urimeligt, men hvis skolelederen mener, at det kan hjælpe mod mobning at indkalde mødrene, så må han jo gøre det, hvis det er den eneste måde,« siger han.

SF dybt rystet

SFs formand, Villy Søvndal, siger, at skolen ikke skal ofre ligestillingen og fædrenes ret til at deltage i deres børns skoleliv af hensyn til nogle »forstokkede religiøse opfattelser«.

»Jeg er simpelthen rystet over, at en skoleleder på en folkeskole kan tage sådan en beslutning. Det er sandsynligvis gjort i den bedste mening, men det er bare dybt, dybt skadeligt,« siger Villy Søvndal.

LÆS OGSÅ: »Et nødvendigt hensyn«

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, bakker dog den pressede skoleleder op:

»Hvis det er det, som skal til for at sikre, at eleverne får en tryg og god skoledag uden mobning, så har jeg respekt for beslutningen,« siger han

TOM JENSENS BLOG:
Holbergskolen gør fatal skade på integrationen