Skat tjekker nulskatteborgere

45.000 skatteborgere betaler ikke skat. Skat vil nu tjekke, om nogle af de mange nulskatteborgere skjuler sort arbejde og økonomisk kriminalitet.

Skat vil nu kontrollere, om nogle af de mere end 45.000 danskere, der har så lav en indkomst, at de ikke betaler skat, er involveret i økonomiske kriminalitet, illegal virksomhed eller sort arbejde, skriver Politiken.

Skats detektiver vil med en systematisk gennemgang af udvalgte sager undersøge, om der er en sammenhæng mellem nulskatteborgernes privatøkonomi og den daglige levestandard, biler, boliger, røde bøffer og årgangsvine.

»Imellem de her mennesker kan der meget vel være kriminelle, der lever af indtægter fra fiktive selskaber, sort rengøring, narkosalg eller andre former for organiseret sort arbejde; det er dem, vi leder efter,« siger skatteminister Benny Engelbrecht (S), der dog understreger, at der kan være gode forklaringer på, at nogle borgere har en lav eller slet ingen indkomst. Der kan være borgere, der lever af deres formue eller bliver forsørget af en ægtefælle.

Et ny automatisk alarmsystem skal give myndighederne besked, hver gang der er tegn på skattefusk og fiflerier blandt borgere, der ikke betaler skat.

Systemet skal finde frem til de fællestræk og mønstre, der indikerer, at noget er helt galt blandt den store gruppe af borgere, der ikke betaler skat, skriver Politiken.