Sådan undgår du vinterferiekø på motorvejen

På fredag er det store udrejsedag, når tusindvis af danskere kører på vinterferie. Vejdirektoratet opfordrer folk til at overveje alternative køretidspunkter.

Foto: Dennis Lehmann

Vinterferien nærmer sig med hastige skridt. Og da det er den tid på året, hvor flest danskere spænder tagboksen på bilen, fylder den med ski og stave og kører på ferie, kan man snildt risikere at ende i bilkø på motorvejen.

»Den største udrejsedag er fredag den 6. februar. Her forventer vi, at den sydgående trafik om morgenen samt i eftermiddags- og aftentimerne vil være markant forøget på Køge Bugt Motorvejen, Sydmotorvejen og Sønderjyske Motorvej. Hvis man kan køre på et andet tidspunkt, ville det være rigtig godt,« siger Brit Osted Nielsen fra Vejdirektoratets Trafikinformationscenter.

Hjemrejsetrafikken falder lørdag den 14. februar og søndag den 15. februar, og det belaster de samme kilometer motorvej bare i nordgående retning.

I år har alle fynske kommuner valgt at lægge deres skolevinterferie i uge syv mod tidligere år i uge otte.

»Det kan på de nævnte rejsedage give tættere trafik over Storebælt og Lillebælt,« siger Brit Osted Nielsen.

Hun opfordrer trafikanterne, der skal på skiferie, til at holde ekstra godt øje med vejrudsigten og sætte god tid af til rejsen.

Derudover skal man huske at have tæpper, varmt tøj, en skovl og noget at drikke med på turen.