Sådan bliver vejret i februar

Første uge af februar bliver kold, men så følger der et mildere vintervejr resten af måneden, oplyser DMI.

Foto: Kim Haugaard

Der er gode nyheder til de solhungrende danskere, der går og krydser fingre for at blive ramt af et enkelt solstrejf eller to her i vintermånederne.

De kommende fire uger i februar ser nemlig ud til at blive lidt mildere end normalt, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

»Vi får et lidt mildere vintervejr end normalt med tre til seks graders varme, som vil vare helt ind til næstsidste uge i februar. Solen vil i begyndelsen nok gemme sig lidt bag skyer, men bliver formentlig en mere hyppig gæst, når vi kigger ind i næste uge,« siger Steen Hermansen, der er energi- og erhvervsmeteorolog hos DMI.

Men inden vi kommer til det lune vejr, skal vi først forbi en uge med kulde og stedvis slud- eller snebyger og en til to grader under normalen.

Det kolde vejr melder sin ankomst fredag og lørdag og bliver frem til slutningen af næste uge.

Kulden vil dog begynde at aftage, når børnenes vinterferie starter mange steder i landet - altså i uge syv - fortæller Steen Hermansen.

»Der kan godt komme sne i næste uge, og der kan faktisk godt falde en del sne. Men fra uge syv burde det altså slå om og blive tøvejr igen med ret skyet vejr det meste af tiden og typisk mellem tre og seks grader. Børnenes vinterferie ser altså lovende ud,« siger meteorologen.

Men indtil mildningen slår igennem, kan vi dog en overgang godt få vind, der kan få det til at føles bitterligt koldt.