Regnen koster festivalen dyrt

Det seneste døgns kraftige regn kommer til at koste Roskilde Festival millioner af kroner.

Foto: Kristian Sæderup Fold sammen
Læs mere

Roskilde Festival kan se frem til en økonomisk lussing som følge af gårsdagens kraftige regnvejr, der har gjort dette års festival til den vådeste nogensinde. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Ifølge festivalens talsmand, Esben Danielsen, er det endnu for tidligt at sige noget om, hvor meget det kommer til at koste festivalen, andet end at man står til at miste millioner af kroner.

Baseret på erfaringerne fra 2004, der hidtil har gået for at være den vådeste festival, ved festivalledelsen, at det kommer til at koste et par millioner kroner at få reetableret Dyrskuepladsen og de omkringliggende områder. I første omgang vil arbejdet koncentrere sig om selve Dyrskuepladsen, da den efter planen skal bruges til andre arrangementer i løbet af sommeren.

Ydermere siger erfaringerne, at en oplevelse som den i år får mange festivalgængere til at blive væk året efter - det gælder især for de udenlandske gæster. Efter regnvejrsåret 2004 solgte Roskilde Festival kun 65.000 billetter i 2005, mens der til årets festival er solgt 75.000 til 1475 kroner stykket. Dermed kan festivalen i værste fald se frem til at miste 15 millioner kroner i indtægter til næste år.

Det rammer i så fald de mange frivillige foreninger, der er med for at tjene en ekstra skilling, da de ifølge deres aftale med festivalen skal være med til at dække et eventuelt underskud.

Foreningerne kan også blive ramt hårdt i år, fordi den megen regn har det med at lægge en kraftig dæmper på folks købelyst.

- Vores omsætning bliver lav i år. Det gik meget godt de første par dage, hvor vi lå, som vi plejer, men i går var hård for os. Samtidig begynder mange af vores frivillige at blive syge, fordi de ligger ude i teltene, og der er mange, som bare tager hjem, siger Ole Westergaard, der er ansvarlig for Roskilde Basketball Clubs bod på campingområdet.

Det er ikke kun de frivillige, som begynder at melde forfald. Flere tusinde festivalgængere har også opgivet ævred og er taget eller er på vej hjem. Nogle af dem skal sandsynligvis bare hjem for at skifte til tørt tøj, men både i går og i formiddag kunne man se adskillige bevæge sig ned mod Roskilde Station med fuld oppakning, der antydede, at de ikke havde tænkt sig at vende tilbage.

De 44 milimeter, der ifølge DMI faldt i Roskilde i går, skal sættes op imod, at der i perioden fra søndag til torsdag »kun« faldt 39,4 millimeter. Med andre ord kom der mere på et døgn end i de fire foregående dage til sammen.

Kilde: Dagbladet Roskilde