Redning af Mårup Kirke et skridt nærmere

Fredningsnævnet giver grønt lys for redningsforsøg for nedstyrtningstruet kystkirke. Private samler penge ind til kystsikring med sandpumpning og drænrør.

Fredningsnævnet for Nordjylland har afvist at blande sig i et privat redningsforsøg for den nedstyrtningstruede vestkystkirke i Mårup syd for Lønstrup i Vendsyssel.

Der mangler nu en tilladelse fra Kystdirektoratet til, at det private firma, Skagen Innovationscenter (SIC), kan kaste sig over opgaven med en kontroversiel metode til kystsikring. Og så mangler der 6,6 millioner kroner til at betale jobbet med, som SIC og foreningen Mårup Kirkes Venner er i gang med at samle ind.

Det oplyser direktør, Poul Jakobsen, som har opfundet det såkaldte SIC-system med drænrør, som firmaet har ligget i årelang strid med Kystdirektoratet om.

Poul Jakobsen venter besked om en måned på en ansøgning til Kystdirektoratet. Han siger samtidig, at han har håb om, at Transportministeriet og Miljøministeriet skyder penge i projektet, hvad Dansk Folkeparti forhandler med regeringen om.

/ritzau/