Pride: I kan trygge og glade komme til vores homoparade

Både Københavns Politi og arrangørerne bag forsikrer, at de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger er til stede, når der i weekenden afholdes store Pride-fejringer. Torsdagens terrorangreb i Barcelona har ikke ændret ved politiets trusselsvurdering.

Pride paraden afgår fra Frederiksberg Raadhus Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Københavns gader og stræder kommer stadig til at flyde over med regnbueflag, glitter og glade mennesker, når Copenhagen Pride paraden lørdag gennemføres uden ændringer.

Det sker på trods af torsdagens terrorangreb i Barcelona, hvor formodede islamister i køretøjer har dræbt og såret adskillige mennesker. Det forsikrer Copenhagen Prides kommunikationschef Thomas K. Rasmussen over for Berlingske.

Thomas K. Rasmussen mener ikke, at angrebet i Barcelona bør give anledning til utryghed blandt deltagerne:

»Der er ikke nogen af os (arrangører, red.), der er bange for at deltage, og vi synes heller ikke, at der er nogen af deltagerne i morgen, som skal bruge deres dejlige hoveder på at være bekymrede. Jeg synes, at de skal tage ud for at holde fest med os og deltage i paraden,« siger han til Berlingske.

Politiinspektør i Københavns Politi, Jens Jespersen, bekræfter over for Berlingske, at angrebt i Barcelona ikke har ændret på politiets trusselsvurdering.

»Angrebet i Barcelona er af en type og udført på en måde, som vi i forvejen ser som en del af trusselsbilledet i København. Den planlægning der har foregået i mange måneder sammen med arrangørerne af Priden, har i forvejen taget højde for det trusselsscenarie. Derfor har det ikke ændret noget, selvom det måske kan lyde underligt,« siger han.

Thomas K. Rasmussen, siger at arrangørerne »har gjort alt, hvad der står i vores magt for at sørge for at sikkerheden er i top under Copenhagen Pride«. Han vil ikke konkret fortælle, hvad der bliver gjort for at sikre årets store mangfoldighedsfest, men henviser til, at foranstaltningerne er blevet truffet i tæt samarbejde med myndighederne:

»Vi har haft møder med både PET og Københavns Politi hele vejen henover foråret og frem til nu om sikkerhed og sikkerhedsforanstaltninger. Vi har fulgt alle deres anvisninger i forhold til at gøre begivenheden så tryg som mulig.«

Politiinspektør Jens Jespersen forsikrer, at politiet vil være til stede hele vejen under festlighederne:

Hvad gør I helt for at sikre, at paraden trygt kan gå rundt i byens gader?

»Overordnet kan jeg sige, at der både vil være synligt og ikke synligt politi tilstede. Vi vil have forholdt os til, hvorvidt der eventuelt skal etableres køretøjshindringer, og så vil vi være klar til at reagere, såfremt der indtræffer et eller andet uforudset.«

»Det er klart, at når op til 150.000 mennesker står på en 3,5 kilometer lang rute, og potentielt op mod 40.000 mennesker bevæger sig igennem byen i paraden, så skal vi selvfølgelig være klar til at kunne håndtere uregelmæssigheder, og det er vi også i morgen,« siger han.