Politiet truer med sanktioner på populær havn langs Strandvejen: »Der ligger et opholdsforbud i vores redskabsskuffe«

Såvel politi som borgmester vurderer, at de »kommer til at prøve at se på, hvordan man kan få folk til at opføre sig lidt bedre« på Rungsted Havn.

Siden 8. april har politiet kunnet udstede opholdsforbud på offentlige steder som Rungsted Havn. Dette billede fra den nordsjællandske havn er fra marts.   Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politiet har gjort det på Islands Brygge i København, det har også gjort det ved Lakolk Butikscenter på Rømø, og nu gør politiet det måske også på Rungsted Havn.

Indfører opholdsforbud på den nordsjællandske havn for at sikre, at der i kampen mod coronavirus ikke opstår for store forsamlinger, og at der bliver holdt den fornødne afstand.

Det oplyste politiet til TV 2 Lorry på en solrig søndag, der fik mange til at slå et smut forbi Rungsted Havn.

»Borgerne i Nordsjælland har helt generelt været enormt gode til at overholde de gældende regler, men vi har set eksempler på flere og flere, der slækker på reglerne og måske glemmer, at det stadig er alvorligt,« sagde politidirektør i Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow til TV 2 Lorry.

Politidirektøren lod forstå, at politiet ikke ønsker at udstede et opholdsforbud, men »vi synes, at vi skylder borgerne at gøre det meget klart, at vi har set en bekymrede udvikling«.

»Der ligger et opholdsforbud i vores redskabsskuffe, og det vil vi bruge, hvis det bliver nødvendigt,« understregede Jens-Christian Bülow over for TV 2 Lorry.

Felterne på Bryggen

Rungsted Havn ligger i Hørsholm Kommune, hvor borgmester Morten Slotved (K) vurderer, at det i samarbejde med politiet, havnechefen og beredskabsmyndighederne meget vel kan komme til nye og midlertidige tider på havnen.

»Jeg tror også, at vi kommer til at prøve at se på, hvordan man kan få folk til at opføre sig lidt bedre og få tingene til at gå lidt lettere hernede på Rungsted Havn,« siger borgmesteren til TV 2 Lorry.

Hvis Nordsjællands Politi udsteder et opholdsforbud på havnen, vil det være det første af sin slags i politikredsen.

Københavns Politi indførte et påbud på Islands Brygge i sidste uge. Dette resulterede i flere bøder, men er siden blevet erstattet af en lang række optegnede felter, inden for hvilke der højst må være ti personer ad gangen.

Politiet indførte muligheden for opholdsforbud i et begrænset område 8. april. Forbud kan alene udstedes i mindre og afgrænsede områder såsom parker, pladser og strande.

Bøde til 11 unge

Ifølge Sn.dk har Nordsjællands Politi i weekenden modtaget »ret mange anmeldelser om unge mennesker, der har forsamlet sig ved skoler og idrætsanlæg for at holde fest«.

Men »om det er, fordi naboer er mere tilbøjelige til at anmelde, eller om flere unge rent faktisk forsamler sig, det kan vi ikke vurdere«, fortæller pressemedarbejder i Nordsjællands Politi Magnus Snoer til Sn.dk.

Anmeldelserne har i weekenden ført til sigtelser for brud på epidemiloven, der højst tillader forsamlinger på op til ti personer.

Det skete blandt andet lørdag aften i Hillerød ved idrætshallen til Sophienborgskolen.

»Her traf vores patrulje 11 unge, flere af dem under 18 år, så vi har i den forbindelse også underrettet relevante voksne,« fortæller Magnus Snoer.

De 11 unge kan alle se frem til at modtage en bøde på 2.500 kroner for overtrædelsen, tilføjer Sn.dk.