Politiet minder Jagtvej 69-festdeltagere om, at »man godt kan holde fest uden optøjer og hærværk«

Efter urolighederne på Nørrebro onsdag har en Facebook-gruppe annonceret gadefest på den tomme grund på Jagtvej 69. Københavns Politi »håber på en god fest« uden hærværk.

Arkivfoto: 1.marts 2017 er det ti år siden at de unge blev smidt ud af ungdomshuset på Jagtvej 69. Arkivfoto: Jagtvej 69. Københavnerne har fået et nyt udflugtsmål, søndag 11. marts 2007 var den tomme plads på Jagtvej, der hvor det efterhånden berømte Ungdomshus lå i sidste uge, velbesøgt af voksne og børn, der med egne øjne skulle se pladsen og de mange blomster og bamser, som er lagt til minde om Ungdomshuset.. (Foto: Brian Bergmann/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Hos Københavns Politi har man noteret sig, at arrangørerne bag en annonceret gadefest på den tomme grund ved Jagtvej 69, har bedt ordensmagten om at holde »mindst et stenkasts afstand« fra festen.

Det fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen, som dog tilsyneladende tager de unges opfordring med ro.

»Vi har opsat en politiindsats på det, der skal foregå på tomten, ja. Det er lidt lige som den demonstration, der er i morgen, som foreningen For Frihed holder, der er også opsat en politiindsats.«

Vicepolitiinspektøren vil ikke gå i detaljer med, hvordan politiet i lyset af onsdagens uroligheder på Nørrebro forbereder sig på »politiindsatsen« fredag aften udover at bemærke, at »nogle politifolk er blevet briefet om festen«, og at politiet i den forbindelse har taget onsdagens begivenheder »til efterretning«.

Men han opfordrer på samme tid deltagere i festen til at afholde sig fra at genere naboerne og lave hærværk.

»Jeg vil gerne opfordre til, at vi kommer tilbage til det, der var før 1. marts, og at man godt kan holde fest uden at lave ballade og optøjer og hærværk. Det har vi haft en årelang tradition i København,« siger Henrik Møller Jakobsen:

»Vi håber på en god fest uden hærværk, der ikke er til gene for naboerne«.

Facebook-begivenhedens hjemmeside understreger arrangørerne, at festen ikke har noget at gøre med nyheden om planerne for Jagtvej 69, men at festen handler om en »ret til at gøre oprør, når samfundet går den forkerte vej« og »ret til noget bedre end det, generationerne før os havde«.

»Derfor går vi stadig på gaden og fester uden at spørge om lov. Vi kæmper for retten til ekssistens, frihed og oprør!«

Arrangørerne henviser direkte onsdagens begivenheder på Nørrebro og i Nordvest og addresserer i den forbindelse direkte politiet, som ifølge fest-arrangørerne handlede »unødigt eskalerende og provokerende«:

»Det bedste, I kan gøre for at hjælpe os, er at holde jer mindst et stenkasts afstand fra grunden. Alt andet kan blive set som endnu en unødig provokation fra jeres side, og vi hverken kan eller vil tage ansvar for følgerne«.

Fest-beskeden slutter med en opfordring til deltagerne:

»Lad være med at starte noget pis, og lad være med at finde jer i pis«.