Ejer af Jagtvej 69 undrer sig: »Jeg vidste ikke engang, at der skulle være fest i aften«

I aften er der arrangeret en stor fest på Jagtvej 69, men det nuværende ejer har ikke hørt, at hans grund skal bruges til fest. Politiet er opmærksomme på arrangementet.

Ungdomshuset i København afholder onsdag den 1. marts 2017 en demonstration, der bevæger sig fra Vor Frue Plads mod Nørrebro i anledning af 10-året for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69. Den 1. marts 2007 kl. ca. 7.00 påbegyndte Københavns Politi en rydning af Ungdomshuset.De følgende dage var præget af uroligheder og ødelæggelser, hvor over 714 personer blev anholdt. Den 5. marts ved 8-tiden om morgenen begyndte nedrivningen af huset, der varede indtil den 6. marts ved 23-tiden. I dag står grunden Jagtvej 69 tom, men der er planer om at bygge et nat-herberg for hjemløse på stedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

I anledningen af, at det er fredag, og at det fra et par dage siden var ti-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, er der i aften arrangeret fest på den tomme grund på Jagtvej 69.

Men den nuværende ejer af grunden, Carsten Tidgen Houtved, har ikke hørt, at der skal være fest på deres grund.

Det skriver Jyllands-Posten.

»Jeg har ikke godkendt noget. Jeg vidste ikke engang, at der skulle være fest i aften. Der er ikke nogen, der har rettet henvendelse til mig,« siger han til Jyllands-Posten.

»Hver gang nogen har henvendt sig for at låne grunden, så har de fået lov til det, når der forelå en aftale. Men hvis grunden bruges uden en aftale, så er det ikke lovligt,« tilføjer Carsten Tidgen Houtved til Jyllands-Posten.

Det er Facebook-gruppen »Party Rebels«, der har inviteret til fest.

Har I spurgt Procasa om lov til at holde fest på grunden?

»Nej, vi har ikke fortalt Procasa noget om festen. Vi synes hverken, det er party eller rebelsk at spørge om lov til fest eller protest. Desuden står den jo uanset hvad tom lige nu, og det har aldrig været et problem før,« svarer arrangørerne på skrift til Berlingske.

I forbindelse med aftenens arrangement er de kommet med følgende udtalelse på Facebook:

»Vi glæder os til at holde en fed fest med jer! Husk at hygge jer og køre god stil! Lad være med at starte noget pis og lad være med at finde jer i pis!,« skriver gruppen på Facebook.

Og direkte henvendt til politiet opfordrer de politiet til at holde sig “mindst et stenkast fra grunden”. Alt andet vil blive set som en provokation, lyder det.

Hos Københavns Politi har man noteret sig, at arrangørerne bag en annonceret gadefest på den tomme grund ved Jagtvej 69, har bedt ordensmagten om at holde »mindst et stenkasts afstand« fra festen.

Det fortæller vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen, som dog tilsyneladende tager de unges opfordring med ro.

»Vi har opsat en politiindsats på det, der skal foregå på tomten, ja. Det er lidt lige som den demonstration, der er i morgen, som foreningen For Frihed holder, der er også opsat en politiindsats.«

»Ingen skal tjene på Jagtvej 69«

Ungdomshuset har tidligere rettet kritik mod Procasa, efter de i sidste weekend kom frem, at man opføre et midlertidigt hjemløseherberg på grunden.

»Byggemodning,« lød det i en officiel udtalelse fra Ungdomshuset. Ligesom en talsmand fra Ungdomshuset inden onsdagens demonstration slog fast:

»Ingen, jeg gentager ingen, skal tjene én øre på Jagtvej 69,« lød det onsdag.

Se de voldsomme billeder fra onsdagens demonstration:

Artiklen er opdateret med et skriftligt svar fra arrangørerne »Party Rebels«.