Politi: Forgæves nødopkald "efter bogen"

Alt gik ifølge politiet efter bogen, da en opskræmt familiefar nytårsnat måtte ringe 112 seks gange, da en mand gik amok med et jagtgevær. Politiet vasker hænder, siger familien.

Alarmcentralen handlede fuldstændig efter bogen, da en familie nær Randers seks gange slog alarm, fordi en mand skød vildt omkring sig med en jagtgevær. Det skriver Østjyllands Politi torsdag i en redegørelse om sagen.

Ifølge redegørelsen videresendte alarmcentralen nødopkaldet til politiet inden for 40 sekunder. Herefter foretog familien yderligere fem nødopkald, som også blev videregivet til ordensmagten, skriver Østjyllands Politi.

Til gengæld beklager politiet, at man undervejs i forløbet afbrød telefonkontakten med den opskræmte familiefar, der i stedet blev rådet til at "sikre sig", indtil politiet nåede frem.

Det lykkedes efterfølgende ikke politiet at få fat i manden igen, blandt andet fordi han foretog fem nye opkald til alarmcentralen. Disse opkald blev modtaget i både Esbjerg, Viborg, Aalborg og Århus, fremgår det af politiredegørelsen.

- Østjyllands Politi er af den opfattelse, at anmelderen, blandt andet på grund af manglende viden om, hvad politiet foretog sig, med rette har været bange og ophidset over ikke at få hjælp fra politiet, hedder det i redegørelsen.

Et af familiens medlemmer, Jørgen Erik Borup, kalder politiets redegørelse for "et helt tydeligt et forsøg på at vaske hænder".

/ritzau/